ALERGII

Afiseaza: 1-21 din 981 produse

 Filtre

CE SUNT ALERGIILE?

 

Alergiile sunt reacții anormale ale sistemului imunitar la substanțe care sunt de obicei inofensive pentru majoritatea oamenilor. Atunci când o persoană este alergică la ceva, sistemul imunitar crede din greșeală că această substanță dăunează organismului.
În încercarea de a proteja organismul, acesta produce anticorpi numiți imunoglobulină E (IgE). Acești anticorpi determină apoi anumite celule să elibereze substanțe chimice (inclusiv histamină) în sânge pentru a se apăra împotriva „invadatorului” alergenului.
Tendința de a dezvolta alergii este adesea ereditară, fiind transmisă probabilitatea de a avea alergii, însă există și copii alergici care nu au in familie alte persoane alergice.


Alergeni comuni

Cele mai des întâlnite alimente alergene sunt:  lapte de vacă, ouă, pește și crustacee, arahide și nuci, soia și grâu, glutenul.
În afară de acestea , sunt copii ce au multiple alergii la cele mai comune alimente: morcov, cartof, ceapă, ardei. Practic, se poate face alergie la orice aliment.
De asemenea, se pot dezvolta alergii respiratorii la praf si polen, la acarieni, înțepături de insecte, cât și la medicamente.
 

Care sunt semnele și simptomele alergiilor?

Tipul și severitatea simptomelor alergice variază de la alergie la alergie și de la persoană la persoană. Alergiile se pot manifesta prin:  mâncărimea ochilor, strănut, nas înfundat, dificultăți de respirație, vărsături și chiar leșin, piele iritată, erupții cutanate, umflarea buzelor, feței, gîtului, crampe stomacale, diaree sau constipație.

Copiii cu alergii severe pot fi expuși riscului unei reacții alergice bruște, care poate pune viața în pericol, numită anafilaxie. Anafilaxia se poate întâmpla la doar câteva secunde după ce a fost expus la un alergen sau chiar câteva ore mai târziu (dacă reacția provine dintr-un aliment). Astfel, medicii recomandă persoanelor alergice să poarte un auto-injector de epinefrină în caz de urgență.
 

Prevenirea și tratamentul alergiilor

Principalul ”remediu” al alergiilor este evitarea alimentului alergen pentru o perioadă de timp, după care se încearcă reintroducerea acestuia. Așa că grija persoanelor alergice este de a găsi un înlocuitor al produsului alergen care sa compenseze atat din punct de vedere nutritiv cât și din punct de vedere al texturii, al gustului alimentul alergen.

Noi am categorisit produsele cu atenție, creând o categorie cu produse bio alimentare pentru alergii având grijă să nu se regăsească nici măcar urme din alergenii respectivi:
- produse fără gluten: făină fără gluten, cereale fără gluten (inclusiv terci de ovăz), pâine fără gluten în diverse combinații și gusturi, paste fără gluten, din diverse cereale valoroase.
- produse fără lactoză: lapte fără lactoză din orez, migdale, soia, smântana vegetală, dulciuri fără lactoză.

Reducerea acarienilor din praf poate ajuta la reducerea simptomelor la persoanele alergice la acarieni. Cum majoritatea acarienilor trăiesc în perne și saltele, este recomandat, ca pe langă aspirarea saltelei, spălarea pernelor periodic la peste 60 grade, să se folosească solutii antiacarieni, de preferat cât mai naturale.

 

Medicamentele utilizate pentru tratarea alergiilor includ:

Antihistaminice, Sprayurile nazale cu cortiocosteroizi intranazali (INCS) ,  adrenalină (epinefrină)- pentru cazurile de anafilaxie, imunoterapia cu alergeni.
              
Propria experiență cu alergiile ne-a făcut să conștientizăm importanța selecției corecte a produselor, a importanței lipsei urmelor de alergeni, motiv pentru care tratăm cu responsabilitate cerințele clienților. În Echipa Bioveg veți găsi un support real în alegerea produselor!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!