amidon de cartof*, agent de ingrosare: faina de roscove*, amidon de porumb*, pulbere de lamaie*, gelifiant (guma de guar* si pectina*). *provin din agricultura ecologica
Datorita acestui produs unic si nou, „Gelifiant gemuri fara fierbere”, vor reusi acum chiar si gemurile proaspete cu continut redus de zahar si cele care nu contin deloc zahar. Gemurile vor avea aceeasi calitate ca si fructele crude, complet fara fierbere! Intr-o clipa veti produce singuri dulceturi proaspete, fine si neprelucrate – vor fi pastrate astfel toate vitaminele si substantele active ale fructelor!
Dozare: 1 plic (18 g) si 4 linguri de suc de lamaie pentru gelatina, 500 g fructe pentru dulceata sau 400 ml suc de fructe pentru sosuri din fructe.
Modul de preparare al gemului: 1. Se spala fructe de calitate superioara, se lasa la scurs, se taie in bucati mici, se scot samburii, daca este necesar, si se cantaresc 500 g. 2. Fructele se pun intr-un recipient inalt impreuna cu indulcitorul uscat, de exemplu 175 g zahar brut din trestie, si se amesteca foarte bine. 3. Amestecul din fructe se toaca cu blenderul pana nu mai raman deloc bucatele. 4. Continutul plicului se varsa in mijlocul fructelor tocate si se mai amesteca cu blenderul in continuare timp de 4 minute. In cazul in care compozitia nu s-a intarit suficient, se mai adauga un plic si se mai amesteca inca o data timp de 4 minute. Consistenta compozitiei depinde de fructe. Gemul astfel obtinut se pune in borcane curate, care se inchid bine si se pastreaza la frigider.
Modul de preparare al sosurilor din fructe: Continutul plicului, 400 ml suc, 4 lingurite de suc de lamaie, 60 – 80 indulcitor uscat dupa gust (de exemplu zahar din trestie). Intr-un recipient inalt se amesteca ingredientele, se adauga continutul plicului si se toaca cu blenderul timp de 3 minute.
Valabilitate: Produsul „Dulceata fara fierbere” nu contine conservanti si astfel nu influenteaza valabilitatea gemurilor. Gemul crud si gata preparat se tine cateva zile, daca il pastrati la frigider.
Sfaturi: Daca folositi indulcitori lichizi trebuie sa mai adaugati produs „Dulceata fara fierbere” (sau sa folositi mai putine fructe), pana obtineti consistenta dorita. Nu preparati mai mult de 500 g de fructe cu acest produs o data. Nu folositi si sucul in cazul fructelor congelate. Fructele au o aroma mai puternica, daca sunt la temperatura camerei. Gemurile gata preparate si puse in borcane se pot si congela.
Urme de alergeni: soia|mustar|migdale
Valori Nutritionale/100g:
Kj: 1200 Kcal: 286 Grasimi: <0,5g Acizi Grasi Saturati: 0,1g Glucide: 53g Zaharuri: 4,6g Fibre: 30g Proteine: 2,2g Sare: 0,14g