Durata de livrare: 2 - 5 zile
produse obtinute din macinarea graului integral (spelta)*, culturii de starter de maia de spelta*(contine gluten). *provine din agricultura ecologica. ¹spelta este un tip de grau.
Se adauga doar drojdie si este gata de introdus in cuptor. Pentru o paine cu aciditatea tipica din maia si aroma usoara de nuca din alac. Chiar si Hildegard con Bingen a stiut sa aprecieze alacul. Pentru o paine cu o savoare fina, aromata si gustoasa. Rezulta aprox. 1,5 kg paine.
Paine din aluat acrisor de alac:
Ingrediente: 1 plic de extract din maia naturala de alac Biovegan, 700 g faina de grau, 300 g faina de secara, 2 plicuri de drojdie BIO Biovegan (18 g), 2 lingurite de sare, 750 ml apa calduta.
Preparare: Se amesteca bine toate ingredientele uscate. Se adauga apoi apa si se framanta foarte bine. Compozitia se lasa 2 ore acoperita intr-un loc cald la dospit. Apoi se framanta inca o data bine si se pune intr-o forma de copt unsa in prealabil. Se pune in cuptorul rece, insotita de un castron cu apa. Se coace la temperatura de 180 – 200 ° C timp de aprox. 80 minute. Se rastoarna din forma pe un gratar si se lasa la racit.
Alergeni: gluten| grau| spelta
Urme de alergeni: fructe cu coaja lemnoasa|lupin|mustar|soia
Valori Nutritionale/100g:
Kj: 1530 Kcal: 365 Grasimi: 3,0g Acizi Grasi Saturati: 0,5g Glucide: 57g Zaharuri: <0.5g Fibre: 8,3g Proteine: 15g Sare: <0,01g