Ingrediente:
Mei alimentar
Alergeni urme: urme de gluten
Ingrediente provenite 100% din agricultura ecologică
Cultivat și folosit în alimentație de mai bine de șapte milenii, meiul este o plantă cerealieră bogată în substanțe nutritive și, întrucât nu conține în mod natural gluten, reprezintă o alternativă la cerealele folosite pe scară largă.
Beneficiile pe care le aduce sănătății consumul de mei sunt legate de:
- conținutul important de magneziu, care scade tensiunea arterială și riscul de infarct;
- antioxidanți, care combat acțiunea radicalilor liberi și susțin integritatea celulelor;
- fosfor, care contribuie la regenerarea celulară și refacerea țesuturilor;
- fibre, care sprijină digestia;
- este un aliment alcalin, de aceea se digeră ușor, și are un indice glicemic scăzut, astfel încât, consumat cu regularitate reglează nivelul de glucoză din sânge.
Având un gust ușor dulceag și o aromă plăcută de nucă, poate fi folosit cu succes pentru piureuri, preparate dulci, Hirsotto sau fierturi aromate.
Înainte de folosire, boabele se spală bine, apoi se pun la fiert o parte de mei (250 g) și două părți de apă (500 ml). După ce apa începe să clocotească, amestecul se lasă la fiert aproximativ 20 de minute.
Meiul gătit are o textură pufoasă, asemănătoare cu cea a orezului. O consistență cremoasă se obține amestecând des în timpul fierberii și completând cu apă dacă este cazul. Pentru a obține o aromă mai intensă, puteți coace boabele în tigaie înainte de a le fierbe.
Valori Nutritionale/100g:
Kj: 1525
Kcal: 361
Grasimi: 3,90g
Acizi Grasi Saturati: 1,0g
Glucide: 68,8g
Zaharuri: 1,5g
Fibre: 3,8g
Proteine: 10,60g
Sare: <0,008g