Compoziție:
făină integrală de orez* 39%, amidon de porumb*, făină de porumb*, maia din quinoa* (făină de quinoa*, făină de orez*, culturi starter), semințe de floarea-soarelui*, semințe de in*, agent de îngroșare: făină din semințe de roșcove*, susan*, sare de mare, praf de copt (agent de dospire: bicarbonat de sodiu, acidifianți: monotartrat de potasiu, amidon de porumb*), sare de mare, agent de îngroșare: gumă de xantan.
*ingrediente provenite din agricultura ecologică
Mixul de făină integrală de orez, făină de porumb și semințe are ca ingredient de bază făina fără gluten. Absența glutenului este garantată prin verificarea fiecărui lot de produse imediat după ieșirea de pe linia de producție. Verificarea se face în laboratorul producătorului și toate produsele fără gluten sunt înregistrate la Societatea Germană de Celiachie.
Este un amestec conceput pentru prepararea în maximum 60 de minute a unei pâini de aproximativ 850 de grame. Pentru coacere se poate folosi atât cuptorul clasic, cât și mașina de făcut pâine.
Mod de preparare:
- Se încălzește cuptorul la o temperatură de aproximativ 225°C.
- Se toarnă conținutul pachetului într-un vas, se adaugă 500 ml de apă călduță si se amestecă bine. Aluatul rezultat nu se lasă la dospit, ci se pune imediat într-o tavă de 25 cm x 10 cm, unsă în prealabil.
- Se stropește aluatul cu apă, apoi se unge cu ulei. Cu ajutorul unui cuțit uns cu ulei se face o crestătură în mijlocul pâinii.
- Se introduce tava în cuptorul încălzit și se lasă să se coacă timp de 50-60 de minute.
- Când pâinea s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcit pe un grătar.
Valori Nutritionale/100g:
Kj: 1550
Kcal: 368
Grasimi: 7.8g
Acizi Grasi Saturati: 1.0g
Glucide: 63.4g
Zaharuri: 1.3g
Fibre: 6.5g
Proteine: 7.7g
Sare: 2.6g
Alergeni:
susan