Culoare: negru
Durata de livrare: 2 - 5 zile
Ingrediente:
Orez negru integral*
* ingredient provenit din Agricultura Ecologică
Orezul negru este o specie de orez originară din China, cu o textură mai lipicioasă decât orezul alb și cu o culoare neagră care prin fierbere se transformă în violet închis. Această culoare intensă se datorează conținutului mare de antocianine – pigmenți naturali cu puternice proprietăți antioxidante și cu rol de protecție a sănătății organismului, care se regăsesc și în fructele de pădure.
Cunoscut și sub numele de orezul interzis pentru că la început nu aveau voie să-l consume decât împărații chinezi, superior orezului alb din punct de vedere al caracteristicilor nutritive, acest soi de orez are o serie de proprietăți valoroase:
Având o aromă distinctă și un ușor gust de afine și mure, se poate consuma fie simplu, fie preparat sub formă de rizoto, fie în diverse rețete vegane, în combinație cu legume și fructe.
Mod de preparare:
Se clăteste bine, apoi se fierbe o parte de orez negru la două părți apă, într-un vas acoperit, timp de 45 de minute. După fierbere se adaugă sare și se consumă ca atare, asezonat după gust, sau încorporat în diferite feluri de mâncare.
Cantitate: 500 g
Condiții de păstrare:
A se păstra la loc uscat și rece, ferit de lumină.
Țara de origine: Italia
Certificare: Ecocert FR-BIO-01
*
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.