Ingrediente: orez integral cu bob lung prefiert. Provine din 100% agricultura ecologica.
Orez cremos, spumos la fierbere din soiul ”Ribe”, acest orez prefiert integral este clasicul italian pentru un risotto din regiunea Piemont. Dupa recoltare, orezul este curatat si ambalat igienic.
- Intrebuintare: se poate folosi la toate tipurile de risotto, paella, supe cremoase, pentru umpluturi, in salatele cu orez sau pentru pregatirea orezului cu lapte.
- Mod de preparare risotto (portie pentru cca. 4 persoane): inumuiati orezul peste noapte. Se caleste niste ceapa in unt sau in ulei de masline, se scurge orezul si se adauga in tigaie. Se adauga treptat cca.750 ml de apa fierbinte si gateste totul timp de 30-40 de minute, pana cand se obtine o coonsistenta cremoasa. Se sareaza doar dupa fierbere.
- Mod de preparare clasic: se fierb 250g cu 500ml apa, 25min la foc mic, in oala acoperita. Se ia de pe foc si se lasa 5 minute. Acesta pastreaza majoritatea substantelor nutritive valoroase si reduce timpul de gatire la doar 25 de minute.