Durata de livrare: 2 - 5 zile
samburi de pin. Provin din agricultura ecologica.
Samburii de pin bio reprezinta miezul conului de pin, ei fiind protejati de o coaja foarte dura. Pinul (Pinus pinea) poate sa produca conuri doar dupa 15 ani de cand a fost plantat. Cresterea si recoltarea acestuia necesita foarte multa grija. Noi obtinem samburii de pin din regiunea Bergama, considerata centrul plantatilor de pin din Turcia.
Conurile bio de pin sunt recoltate din ianuarie pana in mai, ele fiind scuturate din pom cu ajutorul unor prajine si a unor cutite si apoi puse la soare la uscat. Samburii de pin sunt extrasi prin lovirea conurilor de pin. Coaja tare a samburilor este sparta, iar apoi samburii sunt spalati, uscati si sortati manual.
Datorita aromei lor fine, samburii de pin bio sunt considerati o delicatesa. Ei se evidentiaza printr-un continut considerabil de calciu, fosfor si fier, dar si de vitamina A, B1 si B2.
Samburii de pin bio sunt foarte indragiti in bucataria mediteraneana si sunt considerati un ingredient esential pentru clasicul Pesto. In bucataria turceasca si cea araba, samburii de pin sunt folositi frecvent in mancarurile cu orez.
Indulcire: neindulcit
Origine si calitate
Tara / Regiunea de origine Ingrediente principale: Italia
Produs organic: da
Ponderea ingredientelor organice: 100% organic
Sigiliul de stat: Sigla organica a UE
Adaugarea la tara a siglei UE: Agricultura italiana
Organismul de inspectie organica: DE-ÖKO-006
Ce standard este indeplinit: Standardul CEE 848/2018
Urme de alergeni: fructe cu coji