Polenul crud este mai bogat în proteină vegetală decât multe surse animale, fiind considerat cel mai complet nutrient natural. De aceea, acesta este o sursă excelentă de proteine pentru vegetarieni și pentru cei care țin post, conținând mai mulți aminoacizi decât ouăle, carnea sau orice tip de lactate.
Polenul crud de măr este o veritabilă sursă de energie pentru organism și un aliat important al metabolismului general. Conținutul său bogat în nutrimente stimulează și susține acest proces, atât de important pentru sănătatea organismului.
Consumul polenului crud de măr ajută sistemul imunitar să apere organismul de infecțiile microbiene. Conținutul bogat în polifenoli, îi oferă o mare putere antioxidantă. Pe lângă toate acestea, polenul crud de măr contribuie la întărirea și protecția miocardului.
Mod de administrare:
Copii - 1 linguriță/zi (5 g)
Adulți - 1 lingură/zi (15 g).
Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 7 săptămâni (3 caserole), de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud poliflor poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Condiții de păstrare:
Polenul crud de măr se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5ºC și -18ºC.
Polenul crud de măr rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți.
Deși se păstrează la congelator, polenul crud de măr nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator.