10 motive pentru care să consumi roșii

10 motive pentru care să consumi roșii

Roșia, desi este un fruct, este consumat ca o legumă, fiind una din cele mai populare alimente consumate în timpul verii și nu numai. Este bogată în vitamine și antioxidanți, având nenumărate beneficii asupra sănătății. Roșiile sunt incredibil de versatile și pot fi folosit în nenumărate rețete, fiind excelente și consumate ca atare.

Vă prezentăm  10 beneficii pe care roșia le are asupra sănătății, 10 motive pentru care să fie consumate fără reținere în timpul verii.

1. Roșiile sunt bune pentru pielea ta.

Roșiile conțin un nivel ridicat de licopen, substanță ce este utilizată produsele de curățare faciale scumpe și care are efect de revigorare a pielii. Licopenul este efficient atât prin consumul roșiilor cât și prin folosirea roșiilor ca mască ( se folosesc ca mască felii de roșie coaptă minim 10 min).

2. Roșiile ajută la prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Au fost efectuate o serie de studii care indică faptul că nivelurile ridicate de licopen din roșii reduc  șansele de a dezvolta cancer de prostată, colorectal și la stomac.

Licopenul este un antioxidant natural care funcționează eficient î sensul încetinirii creșterii celulelor canceroase. Roșiile fierte produc și mai mult licopen, așa că gătiți roșiile fără teama că își pierd proprietățile. Puteți consuma liniștiți bulion, pastă de roșii bio, roșii la conservă.

3. Roșiile ajută la menținerea unor oase puternice

Roșiile conțin o cantitate considerabilă de calciu și vitamina K. Ambii nutrienți sunt esențiali pentru întărirea și repararea țesutului osos.

4. Roșiile ajută la recuperarea organismului după ce renunți la fumat

Roșiile conțin acid cumaric și acid clorogenic care protejează organismul de agenții cancerigeni care sunt produși din fumul de țigară.


5. Roșiile oferă antioxidanți esențiali.

Roșiile conțin o cantitate mare de vitamina A și vitamina C. Acestea funcționează ca antioxidanți pentru a neutraliza radicalii liberi dăunători din sânge. Radicalii liberi din fluxul sanguin sunt periculoși, deoarece pot duce la deteriorarea celulelor. Cu cât roșia pe care o mâncați este mai roșie, cu atât conține mai mult beta-caroten. Rețineți faptul că gătitul distruge vitamina C, astfel ca dacă doriți un aport ridicat din această vitamină consumați roșiile crude. În plus valorosul licopen are multiple beneficii.

6. Roșiile protejează inima

Datorită vitaminei B și potasiului conținute, roșiile sunt eficiente în reducerea nivelului de colesterol și scăderea tensiunii arteriale. Prin urmare, prin includerea roșiilor în dieta dvs., puteți preveni în mod eficient atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale, precum și multe alte afecțiuni ale inimii.


7. Roșiile ajută să ai un păr sănătos

Vitamina A conținută de  roșii ajură să vă mențineți părul strălucitor și puternic. În plus, face minuni și pentru piele, oase și dinți.

8. Roșiile sunt bune pentru rinichi.

Adăugarea de roșii fără semințe în dieta dvs. a fost dovedită că ajută șa reducerea  riscului de acumulare de pietre la rinichi.

9. Roșiile te ajută să ai o vedere bună

Vitamina A găsită în cantități mari în roșii este eficientă în îmbunătățirea vederii.

10. Roșiile ajută la slăbit

Prin conținutul mic de calorii și conținutul mare de fibre sunt ideale a fi folosite în dietele de slăbire, potrivite pentru dieta ketogenică și alte diete cu puțini carbohidrați.

De asemenea, roșiile conțin mineralul cunoscut sub numele de crom. Cromul ajută diabeticii să mențină sub control nivelul de zahăr din sânge .

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!