10 motive să stai la soare

10 motive să stai la soare

Soarele este sursa energiei planetei noastre - hrănește plantele și încălzește pământul, ne oferă un motiv să ne trezim în fiecare zi.

Din păcate, majoritatea oamenilor nu se bucură suficient de lumina naturală, deoarece joburile ne țin închiși în spații închise aproape toată ziua, privându-ne astfel de  vitamine și minerale esențiale care ne mențin sănătoși și fericiți.

 Ai nevoie de un motiv pentru a ieși afară? Iată 10 motive pentru care timpul petrecut la soare îți poate îmbunătăți viața:

1. Îmbunătățește  starea de spirit

Când vă simțiți triști, soarele poate face diferența. Lumina soarelui îți îmbunătățește starea de spirit, o baie de soare putând să te liniștească și să te relaxeze. Observați cum starea dumneavoastră. de spirit se îmbunătățește de obicei pe măsură ce ziua progresează? Asta pentru că pe măsură ce ești expus la lumina soarelui te simți din ce în ce mai bine

2. Ne oferă  vitamina D

Vitamina D este o parte esențială a corpului nostru. Din fericire, nu trebuie să luați vitamine pentru a obține doza zilnică, cea mai bună sursă de vitamina D fiind chiar soarele. Sub acțiunea razelor organismul nostru produce prețioasa Vitamina D, ce are multiple beneficii pentru sănătate.

3. Ameliorează depresia

Soarele are capacitatea de a atenua depresia, indiferent cât de minimă sau severă este. Chiar și cei care nu sunt afectați de depresie prin expunerea la soare sunt mult mai fericiți  și în formă. Așa că, dacă vă simțiți triști în ultima vreme, încercați să petreceți un pic mai mult timp afară. Vă veți simți mult mai bine, mai relaxați, mai puțin stresați!



4. Întărește imunitatea

Razele solare s-au dovedit a întări sistemul imunitar. Prezența vitaminei D într-o cantitate suficientă asigură o bună imunitate, ajutând organismul să lupte împotriva virozelor, virușilor.

5. Bun ajutor în ameliorarea insomniilor.

Expunerea în timpul zilei la lumina soarelui crește producția de melatonină în timpul nopții, hormone ce ajută la reglarea somnului.

6. Întărește sistemul cardiovascular.

Circulația sângelui este îmbunătățită: pulsul, presiunea arterială, glicemia moderat ridicată și nivelurile de colesterol sunt normalizate.

7. Lumina soarelui ucide microbii.

 O piele moderat bronzată este mai rezistentă la infecții și la arsuri solare decât una neexpusă la soare. Multe boli ale pielii ( de ex dermatita) pot fi controlate și chiar vindecate prin expunerea controlată la soare.



8. Ajută la prevenirea apariției cancerului

Deși supraexpunerea la soare vă crește riscul de cancer de piele, studiile au legat vitamina D de protecția împotriva cancerului de colon, rinichi și sân. S-a constatat că persoanele expuse la niveluri ridicate de lumină solară au fost semnificativ mai puțin susceptibile de a muri din cauza cancerului de sân și de colon.

9. Crește fertilitatea

Vitamina D ajută la creșterea nivelului hormonilor sexuali feminini progesteron și estrogen cu 13% și respectiv 21%, reglând ciclurile menstruale și făcând concepția mai probabilă. De asemenea, crește nivelul de testosteron al hormonului sexual masculin, îmbunătățind libidoul unui bărbat.



10. Ajută să ai o bună memorie

 Un nivel ridicat de vitamina D în fluxul sanguin poate spori memoria și proteja împotriva demenței. Un studiu a constatat că bărbații de vârstă mijlocie și cei mai în vârstă, cu niveluri mai ridicate de vitamina D aveau o memorie mai bună și erau mai repezi în procesarea informațiilor.

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!