8 alimente care ți-ar putea fi de ajutor dacă suferi de alergie respiratorie

8 alimente care ți-ar putea fi de ajutor dacă suferi de alergie respiratorie

Dacă suferi de alergii respiratorii, ia în calcul să consumi aceste alimente care îți pot ameliora simptomele. Totuși, nu uita că vizita la un medic specialist este cea mai importantă.

Ghimbir

Multe dintre simptomele alergice neplăcute sunt probleme inflamatorii, cum ar fi inflamarea și iritarea căilor nazale, a ochilor și a gâtului. Ghimbirul poate ajuta la reducerea acestor simptome în mod natural. Într-un studiu realizat pe anul 2016, ghimbirul a suprimat producerea de proteine pro-inflamatorii în sângele șoarecilor, ceea ce a dus la reducerea simptomelor de alergie.

Fructe de pădure

Afinele, căpșunile, zmeura, goji, merișoarele, murele conțin vitamina C, care poate ajuta la sintetizarea diaminoxidazei - o enzimă care menține histamina din corpul nostru la un nivel tolerabil. În plus, quercetina din fructele de pădure poate reduce simptome precum ochii apoși, mâncărimi și inflamații și nas care curge.

Polen local

Polenul este un amestec de enzime, nectar, miere, polen de flori și ceară și este adesea vândut ca un remediu pentru rinita alergică (febra fânului). Polenul de albine poate avea proprietăți antiinflamatorii, antifungice și antimicrobiene. Într-un studiu realizat pe animale, polenul de albine a inhibat activarea mastocitelor - un pas crucial în prevenirea reacțiilor alergice. Alege polenul local ca să crești rezistența la polenul la care ești alergic.

Citrice

Ca și fructele de pădure, citricele pot scădea intensitatea simptomelor din alergii grație conținutului de vitamina C. Așadar, în sezonul alergiilor consumă portocale, grapefruit, lămâi, lime.

Roșii și ardei

Tot grație conținutului de vitamina C apar pe această listă și roșiile și ardeii. Roșiile conțin licopen, un compus antioxidant care ajută la reducerea inflamației sistemice. Licopenul se absoarbe mai ușor în organism atunci când este gătit.

Turmeric

Turmericul este binecunoscut ca centru antiinflamator dintr-un motiv întemeiat. Ingredientul său activ, curcumin, a fost reduce simptomele multor boli provocate de inflamație și ar putea ajuta la minimizarea inflamațiilor și a iritațiilor cauzate de rinita alergică. Deși efectele turmericului asupra alergiilor sezoniere nu au fost suficient studiate pe om, studiile la animale sunt promițătoare. O cercetare a arătat că tratarea șoarecilor cu turmeric a redus răspunsul lor alergic. Ține cont să consumi turmericul alături de piper negru pentru că acesta poate crește biodisponibilitatea curcuminei cu până la 2.000 la sută.

Somon sau alt pește gras

Există dovezi că acizii grași omega-3 din pește ar putea spori rezistența la alergii și chiar ameliora astmul.

Un studiu german realizat de 2005 a descoperit că cu cât aveau mai mult acid gras eicosapentaenoic (EPA) aveau în sânge, cu atât scădea riscul de a deveni alergici. Un studiu mai recent a arătat că acizii grași împiedică îngustarea căilor respiratorii, reacție care apare la bolnavii de astm sau în cazul unor alergii sezoniere. Adaugă în dieta ta două porții de pește precum ton, somon, macrou, sardine sau păstrăv pe săptămână.

Gălbenuș de ou

Nivelul scăzut de vitamina D poate corela cu funcția pulmonară mai mică. Alege ouăle pentru mic dejun, în special gălbenușurile.

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!