Alimente care detoxifică ficatul

Alimente care detoxifică ficatul

Este detoxifierea ficatului un lucru real, posibil?

 Ficatul este cel mai mare organ intern. Este responsabil cu mai bine de 500 de funcții în corp. Una din aceste funcții este detoxifiere și neutralizarea toxinelor.

Se presupune că o cură de detoxifiere elimina toxinele din corp, îmbunătățește sănătatea și promovează pierderea în greutate.  

Ficatul este mai mult decât capabil și pregătit să facă față toxinelor și substanțelor nedorite din corp, atâta timp cât este sănătos. Însă, dacă datorită unei alimentații nesănătoase, a unui mediu toxic sau al vreunei afecțiuni ficatul nu își mai poate îndeplini funcțiile, există o serie de alimente care îl pot ajută să se refacă mai repede.

Sfecla roșie – pe lângă cantitatea ridicată de antioxidanți din această legumă și abilitatea de a-ți îmbunătăți performanța sportivă, sfeclă roșie activează enzimele din ficat și bilă, care descompun și absorb grăsimile sănătoase și vitamina E. 

Nucileîmbunătățesc circulația sângelui, astfel că toxinele pot fi transportate mai eficient din diferite parți ale corpului până la ficat. Sunt bogate în arginină, care ajută corpul să neutralizeze și să elimine efectele toxice ale alcoolului.


Usturoiul - ajută la activarea enzimelor detoxifiante din ficat. Practic, aceste enzime ajută la descompunerea toxinelor și eliminarea lor din corp.

Legumele verzi - salata verde, spanacul, rucola, sparanghelul, castraveții, broccoli, dovlecelul, varza de Brusselles, etc, toate acestea conțin antioxidanți de cea mai bună calitate care ajută la protejarea și regenerarea celulei hepatice.

Fructele de pădure - conțin fitonutrienti de calitate care ajută la protecția ficatului de atacul radicalilor liberi formați ca urmare a agresiunilor toxinelor din mediul înconjurător asupra celulei hepatice.

Merele - conțin multe fibre, curățând intestinele și introducând bacterii prietenoase.

Morcovii - sunt bogați în glutation, proteină care îmbunătățește capacitatea de detoxificare a ficatului și care, în plus, întărește imunitatea, favorizează utilizarea eficientă a energiei, previne anumite boli.



Ridichea neagră - grație bogăției în sulf, această legumă ajută ficatul să elimine deșeurile, atenuează efectele unei alimentații prea bogate în grăsimi și favorizează producerea bilei. 

Pentru că e mai bine să previi decât să tratezi, pe lângă o alimentație sănătoasă, și un stil de viață echilibrat ajută la protejarea organismului.

Câteva recomandări

Evitați excesul de alcool – mai mult de 90% din alcool este metabolizat în ficat. Consumul excesiv de alcool poate afecta grav funcția ficatului, provocând acumularea de grăsimi, inflamații și cicatrici. Când se întâmplă acest lucru, ficatul nu poate funcționa în mod adecvat și nu își poate îndeplini sarcinile necesare - inclusiv filtrarea deșeurilor și a altor toxine din organism.

Atenție la somn - asigurarea unui somn adecvat și de calitate în fiecare noapte este o necesitate pentru a sprijini sănătatea corpului și sistemul de detoxifiere naturală. Dormitul permite creierului să se reorganizeze și să se reîncarce, precum și să elimine deșeurile toxice care s-au acumulat pe parcursul zilei.

Consumați mai multa apă - apa face mult mai mult decât să-ți potolești setea. Reglează temperatura corpului, lubrifiază articulațiile, ajută digestia și absorbția nutrienților și detoxifică corpul prin eliminarea deșeurilor.

Reduceți consumul de zaharuri și mâncare procesată - consumul ridicat de alimente zaharate și foarte procesate a fost legat de obezitate și alte boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și diabetul. Aceste boli împiedică capacitatea organismului de a se dezintoxica în mod natural, dăunând organelor care joacă un rol important, cum ar fi ficatul și rinichii.

Reduceți consumul de sare - consumul unei cantități prea mari de sare poate determina corpul să rețină excesul de lichid, mai ales dacă aveți o afecțiune care vă afectează rinichii sau ficatul - sau dacă nu beți suficientă apă.



Faceți mișcare - exercițiile fizice regulate - indiferent de greutatea corporală - sunt asociate cu o viață mai lungă și un risc redus de multe afecțiuni și boli, inclusiv diabet de tip 2, boli de inimă, hipertensiune arterială și anumite tipuri de cancer.

 

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!