Beneficiile sportului

Beneficiile sportului

Cu toții am auzit de nenumărate ori faptul că  exercițiile fizice regulate sunt bune și te pot ajuta să slăbești. Dacă esti ocupat, ca majoritatea oamenilor și ai un loc de muncă sedentar, nu faci suficientă mișcare, avem o veste bună: nu este niciodată prea târziu pentru a începe!

Poți începe treptat și poți găsi modalități plăcute de a  integra sportul în viața voastră. Dacă o vei face, recompensa va fi faptul că te vei simți mai bine, vei ajuta la prevenirea sau controlul multor boli și, probabil, chiar vei trăi mai mult și mai bine.

Iată o listă cu beneficiile pe care le are activitatea fizică constantă:

Reduce stresul și anxietatea

Potrivit Harvard Medical School, exercițiile fizice combat stresul. Exercițiul aerob reduce hormonii care induc stresul, cum ar fi adrenalina și cortizolul, în același timp stimulând producerea de endorfine care te fac să te simți bine.

Sportul îmbunătățește concentrarea

Activitatea fizică regulată vă ajută să vă mențineți abilitățile mentale cheie în timp ce îmbătrâniți. Te ajută să ai gândirea rapidă, să înveți usor. Cercetările au arătat că este deosebit de util să faci o combinație de activități cardio și de forță, de întărire musculară.


Risc redus de diabet

Medicii diabetologi recomandă o combinație de activitate aerobă( exerciții cardio) și anaeroba( exerciții cu greutăți) pentru a reduce riscul de apariție a prediabetului, a diabetului de tip 2 precum și pentru ameliorarea simptomelor diabetului deja instalat. Cele mai recomandate activități sportive sunt: ciclism, înot, tenis, alergare, canotaj și schi.

Grăsime corporală redusă

Este stabilit clar că sportul este  o modalitate excelentă de a pierde în greutate. Exercițiul fizic care implică efort de scurtă durată intens este cel mai eficient, dar si un antrenament de intensitate mai mică poate funcționa pentru cei care nu pot mai mult din motive medicale. Nu uitați însă importanța alimentației corecte, pierderea în greutate presupune deficit caloric!


Dormi mai bine

Exercițiile fizice regulate pot ajuta persoanele cu probleme de somn să doarmă mai bine, cu condiția ca exercițiile să fie făcute cu cel puțin 3 ore înainte de ora de somn.

Scăderea tensiunii arteriale

Exercițiile cardio regulate te pot ajuta să controlezi sau să scazi tensiunea arterială. Sunt recomandate sporturi ca: tenis, badminton, jogging, ciclism și înot. Este recomandat ca un adult să facă săptămânal între 50 min- 300 min exerciții cardio cu intensitate moderată  sau între 75 min- 150 min pe săptămână de activitate fizică aerobă( cu greutăți) de intensitate mare.


Arăți mai bine

Pe lângă pierderea în greutate, activitatea fizică vă poate ajuta să arătați mai bine prin îmbunătățirea tonusului muscular. A fi activ fizic presupune un flux mai mare de sânge și oxigen ceea ce vă oferă un ten strălucitor și un tonus general mult mai bun.

Nivel ridicat de energie

Exercițiul fizic regulat ne îmbunătățește nivelul de energie. Ai un tonus mai bun, nu te mai simți obosit, te poti concentra mai bine. Capacitatea fizică a organismului crește iar capacitatea plămînilor de a absorbi mai mult oxigen , oxigen folosit în generarea de energie.

Sănătate cardiovasculară îmbunătățită.

Inima este un mușchi, trebuie lucrat! Exercițiile fizice regulate pot ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate a întregului sistem cardiovascular: scade riscul de boli de inimă, de accident vascular cerebral și diabet.

Evitați osteoporoza. Sportul reduce pierderea densității osoase, sportul practicat regulat fiind efficient pentru combaterea osteoporozei.


Nu uitați că un stil de viată sănătos include, pe lângă sport, și o alimentație corectă ce include macronutrienți de calitate și produse Bio, fără aditivi.

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!