În ultimii ani, nuca de cocos a început să fie extrem de cunoscută și preferată de mulți: gătim cu ulei de nucă de cocos, punem lapte de cocos în cafeaua noastră, folosim nuca de cocos în smoothie-uri, sorbim apa de cocos pentru a ne hidrata, dar o folosim și în uleiuri și creme pentru corp. Nu numai că are un gust delicios, dar prezintă și extrem de multe beneficii pentru organism!
Fiindcă ne place să ne răsfățăm câteodată cu ceva dulce și pentru că iubim nuca de cocos, v-am pregătit o rețetă de bomboane Raffaello vegane!
Ingrediente:
- 100 ml lapte de cocos
- 150 g faina de cocos ( 100g pentru compozitie+50g pentru exterior)
- 100 g unt cacao
- 3 linguri miere de salcam ( sau sirop de agave/artar)
- 100 g fulgi de cocos
- migdale
Mod de preparare:
- Se pune untul de cacao într-o oală de mărime medie și se pune pe foc pentru a se topi. După ce s-a topit se oprește focul și se adaugă toate ingredientele, cu excepția migdalelor. Se amestecă cu o lingură până se omogenizează compoziția.
- Din compoziția obținută se ia câte puțin în mână, se adaugă o migdală în mijloc, se modeleză până capătă forma unei biluțe, după care se tăvălesc prin fulgii de cocos.
- Biluțele obținute se lasă la frigider timp de o oră jumătate pentru a se întări.
Poftă bună!