Burgerii vegani pe bază de ciuperci, legume, orez brun, fasole neagră și pesmet sunt perfecți pentru un grătar de vară!
Ingrediente:
- 1 cană de orez brun fiert
- 1 ½-2 conservă de fasole neagră, pisată
- 1 lingură de ulei de măsline (plus extra pentru prăjire)
- 6-8 ciuperci medii tocate fin
- 1 tulpină de țelină , tocată mărunt
- 1 morcov mic, tocat mărunt
- un sfert de ceapă roșie, tocată mărunt
- 2 caței de usturoi, tocat fin
- ½ linguriță sare
- 1 ½ cană pesmet
- 1 lingură de semințe de chia măcinate
- 2 linguri drojdie
- 2 ½ linguri sos de soia
- suc de lămâie
- pentru asamblare: maioneză vegană, chifle, roșii, salată verde, murături
Mod de preparare:
- Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu- și se pune la călit ciupercile tăiate mărunt, țelina, morcovul, ceapa și usturoiul până ceapa este translucidă. Se presara puțină sare si se amesteca bine.
- Adăugați fasolea neagră, orezul brun, pesmetul, semințele de chis, drojdia, sosul de soia și sucul de lămâie. Amestecați continuu până când compoziția devine dificil de amestecat. Se oprește focul și se lasă compoziția să se așeze timp de o oră.
- Din compoziția obținută faceți din mână chiftelele pentru burger.
- Puneți o cantitate mai mare de ulei într-o tigaie. Când uleiul este încins puneți chiftelele la prăjit timp de 3-5 minutepe fiecare parte.
Asamblarea burgerului:
Tăiați o chiflă pe jumătate, pe care o ungeți cu maioneză vegană. Puneți chifteaua, peste care puteți adăuga salată verde, o felie de roșie și murături.
Poftă bună!