Care sunt cele mai bune suplimente naturale împotriva alergiilor

Care sunt cele mai bune suplimente naturale împotriva alergiilor
Iată un lucru pe care îl știi deja: toamna este unul din anotimpurile în care simptomele unei alergii se agravează. Poate nu știi acest lucru, alergiile sunt în realitate tulburări ale sistemului imunitar. Acestea survin în momentul în care corpul nostru reacționează într-o manieră excesivă la substanțe inofensive și produce anticorpi pentru a ataca elementul declanșator. Acest lucru conduce mai apoi la o inflamație, principala cauză a simptomelor de alergii sezoniere.



Tratamentele convenționale pentru alergiile sezoniere nu fac decât să mascheze simptomele, acționând ca un pansament mai degrabă decât asemeni unei soluții veritabile. Și, din nefericire, numeroase din aceste medicamente sunt însoțite de o listă lungă de efecte secundare, inclusiv somnolență.
Vestea bună este că există unele suplimente naturale care reduc inflamația, întăresc sistemul imunitar și tratează veritabila cauză a alergiilor de sezon, cum sunt cele de pe https://www.bioveg.ro/alergii.
 

Probioticele


Probioticele modifică flora intestinală, susțin sistemul imunitar și pot modifica ciclul natural al unei alergii. Studiile arată că un supliment pe bază de probiotice prezintă un beneficiu clinic pentru copiii care suferă de afecțiuni ale căilor respiratorii alergice precum astm și rinită alergică sau alergii care afectează nasul.
Alimentele probiotice, în special varza acră, kimchi, kombucha și iaurtul sunt în egală măsură extrem de benefice deoarece procesul de fermentare creează bacterii benefice similare cu organismele prezente în suplimentele probiotice.
 

Vitamina D


Cercetările arată că vitamina D exercită efecte profunde asupra funcțiilor imunitare implicate în dezvoltarea și evoluția alergiilor. Poți găsi suplimente pe bază de vitamina D în farmacii.
 

Miere bio


În cursul unui studiu realizat în 2011, pacienții care consumau miere aveau un control mai bun asupra simptomelor de alergii decât cei care utilizau medicamente obișnuite împotriva alergiilor. Consumatorii de miere nu aveau atât de multe zile cu simptome grave de alergie și consumau mai puține antihistaminice spre deosebire de cei care luau medicamente. De ce? Mierea bio este cunoscută pentru faptul că este eficientă pe termen lung împotriva simptomelor de alergii deoarece conține cantități mici de polen. Cu alte cuvinte, consumul de miere bio pe termen lung creează o mai mare toleranță la polen.
 

Ulei esențial de eucalipt


Uleiul esențial de eucalipt provoacă o senzație de răcorire la nivelul nasului care contribuie la ameliorarea circulației aerului deschizând plămânii și sinusurile. Citronela, unul din compușii esențiali ai uleiului de eucalipt, posedă proprietăți antalgice, antiinflamatorii și expectorante.
Difuzează ulei esențial de eucalipt sau aplică câteva picături pe piept pentru a degaja căile respiratorii și pentru a calma congestia.
 

Quercetina


Quercetina reprezintă un bioflavonoid prezent în vinul roșu, în ceapă, grapefruit, mere, ceai negru și, într-o mai mică măsură, în legumele cu frunză verde și fasole. Quercetina prezintă o activitate antiinflamatorie și antioxidantă și inhibă creșterea histaminei care poate declanșa o reacție alergică.
Cercetările arată în egală măsură că quercetina blochează substanțele implicate în dezvoltarea alergiilor și, drept urmare, poate reduce simptomele unei alergii. Quercetina reprezintă o terapie naturală sigură care poate fi utilizată ca tratament principal sau ca adjuvant în paralel cu metodele clasice de tratare a unei alergii de sezon. Poți găsi suplimente pe bază de quercetină în farmacii sau în magazinele online.
 

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!