- Timp de preparare: 10 minute
- Timp de gătire: 40 minute
Ingrediente:
-
3 banane mari coapte
- 75ml Ulei din semințe de dovleac sau Ulei de floarea soarelui și încă puțin pentru ungerea tăvii
- 100g Zahăr brun Demerara
- 225g faină simplă ( poate fi Făină albă de grâu sau Făină de ovăz)
- 3 lingurițe Praf de copt
- 2 linguri de Scorțișoară de Ceylon
- 50g fructe uscate sau nuci ( opțional)
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Cojiți cele 3 banane și zdrobiți-le bine cu o furculiță, apoi amestecați-le bine cu 75ml ulei și 100g zahăr brun până ce se omogenizează.
- Adăugați 225g de faină, 3 lingurițe de praf de copt și 2 linguri de scorțișoară și combinați-le bine. La final adăugați cele 50g de fructe uscate sau nuci, după preferință.
- Puneți hârtie de copt într-o tavă de copt pâinea și ungeți-o cu foarte puțin ulei. Turnați compoziția în tavă și o puneți la cuptor timp de 20 de minute, după care o acoperiți cu o folie și lăsați la copt încă 20 de minute sau până trece testul scobitorii.
- Scoateți tava din cuptor și lăsați checul să se racească puțin înainte de a-l tăia. Este delicios servit proaspăt, dar lăsat până a doua zi își formează o textură puțin lipicioasă, făcându-l și mai gustos.
POFTA BUNA!