Ați vrea să mâncați un dulce sănătos? V-am pregătit o rețetă de tort fără coacere, fără lactate și fără gluten, îndulcit cu doar puțin sirop de agave. Un desert vegan cu lămâie, pe care familia îl va adora!
Ingrediente:
- 35g ulei de cocos, păstrați puțin pentru a unge tava
- 100g migdale decojite
- 100g curmale moi
- 300g nuci de caju
- 2 ½ linguri sirop de agave
- 50g ulei de cocos
- 150ml bautura de migdale
- 2 lămâi
Mod de preparare:
- Puneți nucile caju într-un castron mare, turnați peste acestea apă clocotită și lăsați-le la macerat timp de o oră. Între timp facem blatul. Puneți migdalele decojite, curmalele, uleiul de cocos și un praf de sare într-un blender. Blenduiți-le până se omogenizează.
- Ungeți o forma de tartă de 23 cm cu ulei de cocos. Turnați în aceasta compoziția pentru blat și lăsați-o la frigider pentru o jumătate de oră.
- Strecurați bine de apă nucile caju și puneți-le în blenderul curățat. Adăugați siropul de agave, uleiul de cocos, laptele de migdale, zeama și coaja rasă de la două lămâi. Păstrați un sfert din coaja rasă de la o lămâie pentru ornare. Blenduiți până se formează o pastă omogenă.
- Scoateți forma de tartă de la frigider și peste blat turnați compoziția obținută. Tortul se lasă la răcit în frigider pentru aproximativ două ore. Înainte de a-l servi, presărați peste acesta coaja de lămâie.
Poftă bună!