Noi iubim vinetele: coapte, în salată, într-o tocăniță și chiar în chifteluțe! Pentru că acesta este sezonul lor și pentru că le găsim ușor în orice piață sau le avem chiar în propria grădină, ne-am gândit să vă pregătim o rețetă de chifteluțe din vinete cu paste zucchini. Vă invităm să o încercați. Vă garantăm că este delicioasă!
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 4 căței de usturoi tocat
- 2 linguri de apă
- 1 3/4 cani fulgi de ovăz
- 1 ou organic sau semințe de chia hidratate
- 1 cană de busuioc crud
- 1 lingură de brânză parmezan (* opțional)
- 1/2 ardei roșu tocat mărunt
- 1/2 lingurita de pătrunjel uscat
- Sare de mare și piper
- Ulei de măsline extra virgin
- 4 dovlecei / dovlecei galbeni
- Sos de tomate cu busuioc
- Condimente bio pentru legume
Mod de preparare:
- Cu un decojitor curățați vânăta de piele. Tăiați vânăta în rondele de aproximativ un centrimetru, apoi în bucățele medii.
- Într-o tigaie puneți o lingură de ulei la foc mediu. Adăugați doar 2 căței de usturoi, pe care îi lăsați să se gâtească timp de 1 minut, după care adăugați bucățile de vânătă și amestecați bine.
- Adăugați 2 linguri de apă, acoperiți tigaia cu un capac și reduceți focul la minim. Gătiți totul timp de 10 minute.
- Într-un robot de bucătărie puneți ovăzul și mixați-l până se sfărâmă complet.
- După ce vinetele s-au înmuiat opriți focul, scurgeți-le bine de apă și puneți-le peste ovăzul sfărâmat, împreună cu oul, busuiocul, parmezanul, ardeiul roșu, pătrunjelul uscat, sarea de mare și piperul. Mixați totul până se omogenizează amestecul și devine lipicios
- Preîncălziți cuptorul. Puneți o foaie de copt într-o tavă, pe care o ungeți cu ulei de măsline.
- Din compoziția obținută faceți biluțe și puneți-le pe hârtia de copt. La nevoie, umeziți-vă mâinile cu puțină apă pentru a nu vi se lipi aluatul de mâini. Coaceți chiftele timp de 10 minute pe o parte, după care le întoarceți și le mai coaceți încă 15 minute.
- În timp ce se coc vinetele puneți pe rând dovleceii în aparatul de făcut paste. Dacă nu aveți un aparat, puteți lua fiecare dovlecel în parte și să-l tăiați în fâșii foarte subțiri.
- Puneți pastele de dovlecei într-o tigaie la foc mediu, adăugând o linguriță de ulei de măsline și puțină sare. Gătiți-le până se înmoaie.
- Separat, încălziți sosul de tomate cu busuioc, în care adăugați condimente de legume.
- Așezați pastele de dovlecei pe o farfurie, peste care adăugați sosul de tomate, chifteluțele și puțin busuioc.
Poftă bună!