Ciupercile sunt o sursă bogată de fibre, proteine și antioxidanți, cu conținut scăzut de calorii. Acestea aduc doar beneficii organismul, drept pentru care ne-am gândit să vă pregătim o rețetă gustoasă, sănătoasă și ușor de făcut.
Ingrediente:
- 4 ciuperci mari
- 100g gorgonzola sau alt tip de brânză, răzuită
- 25g nuci, prăjite și tocate mărunt
- 4 crenguțe de cimbru
- unt tăiat în bucăți mici
- frunze de rucola, pentru decor
Mod de preparare:
- Încălziți cuptorul la 200 grade C. Aranjați ciupercile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărați peste acestea brânză, nuci, crenguțe de cimbru și unt.
- Puneți tava la cuptor și gătiți-le timp de 10 minute, până s-a topit brânza și ciupercile s-au înmuiat.
- Se scot din cuptor și se presară peste acestea frunze de rucola.
Poftă bună!
Valori nutrționale/100g :
- Kcal: 181
- Grăsimi: 16g
- Saturate: 7g
- Carbohidrați: 1g
- Zaharuri: 0g
- Fibre: 2g
- Proteine: 9g
- Sare: 0,99g