Cum să încep dieta keto?

Cum să încep dieta keto?

Dieta ketogenică, pe lângă pierderea în greutate, aduce și multe alte beneficii organismului. Trecerea de la o dietă normală la dieta keto, totuși, poate fi o provocare. Și probabil te întrebi: „Cum să încep?” dacă ești nou în domeniu. Nu-ți face griji, suntem aici pentru tine și îți arătăm cum poți intra în starea de cetoză!

Mai jos sunt cele mai importante sfaturi pentru a începe dieta ketogenică:

Înainte de a începe, trebuie să conștientizezi faptul că ai nevoie de multă voință și dișciplină. Corpul tău este obișnuit cu metabolismul carbohidraților și chiar dacă cetoza în sine este cel mai optim metabolism, organismul are nevoie de timp până o să se obișnuiască cu el. Bebelușii se nasc în cetoză, dar de-a lungul anilor organismul se dezvață de folosirea grăsimii ca sursă principală de energie.

Corpul tău are nevoie de câteva zile până la două săptămâni pentru a face schimbarea. În acest timp, este important să acordați o atenție deosebită a ceea ce mâncați.

Corpul tău trece la corpi cetonici drept  combustibil de îndată ce nu mai are suficientă glucoză pentru a se metaboliza. Acesta depinde de o sursă de energie, fie că este vorba de glucoză sau corpi cetonici, dacă nu are cantitatea suficientă din nici unul, pur și simplu nu ai energie.

Asta înseamnă că în faza de tranziție te vei simți puțin slăbit. Dar există câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a face tranziția mai confortabilă.

Scapă de toate alimentele bogate în carbohidrați și zahăr din casa ta

Aruncați din casă tot ce nu vă ajută în schimbarea stilului de viață! Dacă nu există nimic care să te tenteze, îți va fi mai ușor să te împotrivești poftelor. Pe lângă zahăr, evident, asta înseamnă să nu aveți în casă nici sirop de agave, miere, sirop de arțar sau alți îndulcitori. În dieta keto, singurii îndulcitori recomandați sunt eritritolul și stevia pură.

Echipați-vă bucătăria cu produse sănătoase și cu conținut scăzut de carbohidrați

După ce ai scăpat alimentele nesănătoase, vei descoperi că bucătăria ta este destul de goală acum, nu? Acum este momentul să înlocuiți toate alimentele de care ați scăpat cu alimente sănătoase cu conținut scăzut de carbohidrați.

Începeți într-un weekend sau în vacanță

După cum am menționat deja, schimbarea nu este complet ușoară. De asemenea, eliminarea zahărului nu trebuie disprețuită. În primele zile nu vei fi atât de productiv pe cât ai fi în mod normal. Prin urmare, nu ar trebui să începi într-o zi de lucru stresantă! Fă-ți timp, meditează și mai ales: gătește mâncare proaspătă și delicioasă pentru a avea un început bun în noua ta viață!

Mănâncă maxim 20 g de carbohidrați pe zi

Corpul tău trebuie mai întâi să se obișnuiască cu noul tip de sursă de energie, după ce i-ai dat carbohidrați ca sursă de energie ani de zile. Dacă te-ai menținut în starea de cetoză pentru o perioadă mai lungă de timp, te vei putea menține în cetoza și în ciuda unei cantități mai mari de carbohidrați ( 30g, 40g sau 50g). Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică și în perioada de tranziție. Prin urmare, este recomandat să nu depășiți 20 g de carbohidrați pe zi în primele câteva săptămâni. Aveți grijă ce mâncați, fiindcă poți ajunge la 20g de carbohidrați mai repede decât ai putea crede!

Bea suficiente lichide

A consuma suficiente lichide este un sfat ce ar trebui aplicat și în acest caz. Pe lângă apă, puteți bea și ceaiuri din plante neîndulcite. Ceaiurile din fructe nu sunt atât de potrivite pentru început, deoarece conțin o cantitate relativ mare de carbohidrați. Un ceai de fructe cu 0,6 g de carbohidrați la 100 ml are deja 6 g de carbohidrați pe litru, adică 1/3 din cantitatea zilnică de carbohidrați! În dieta ketogenică, organismul are nevoie și se mai multă sare decât de obicei, așa că o supă de oase sărate sau de legume, este de asemenea recomandată.

Mănâncă suficiente legume cu conținut scăzut de carbohidrați, multe grăsimi sănătoase și o cantitate moderată de proteine

LEGUME

Consumați suficiente legume, jumătate din fiecare masă ar trebui să contea în legume. Legumele au conținut scăzut de amidon și sunt ideale în dietă. Acestea includ: salată verde, castraveți, dovlecei, avocado, broccoli, conopidă, ciuperci și multe altele.

GRĂSIMI

Grăsimea este sursa ta de energie de acum înainte, așa că mănâncă suficient. 70% din aportul zilnic de energie ar trebui să provină din grăsimi sănătoase! Dar atenție: nu toate grăsimile sunt la fel. Cele mai bune grăsimi sunt untul ghee, uleiul de nucă de cocos, uleiul MCT și avocado-ul. Un ulei de măsline virgin de bună calitate este de asemenea o alegere bună.

PROTEINELE

Mâncați o cantitate moderată de proteine, aproximativ 25% din aportul zilnic de energie ar trebui să provină din proteine, de exemplu din carne, pește sau ouă. Calitatea joacă un rol important în acest sens. Evitați carnea și ouăle de crescătorie și peștele de acvacultură. Consumați ouă ecologice, carne de la animale hrănite cu iarbă sau pește capturat din sălbăticie. „Ești ceea ce mănânci” nu se aplică doar ție, ci și hranei tale. Animalele prost hrănite, bolnave nu devin super-alimente printr-un proces magic!

Ajutați-vă corpul să intre în cetoză cu ajutorul Uleiului MCT și a cafelei Bulletproof

Un mare ajutor pentru a intra rapid în cetoză este uleiul MCT și așa-numita cafea bulletproof!

MCT este abrevierea pentru MediumChainTriglycerides: Acizi grași cu lanț mediu, care sunt conținute în uleiul de cocos, de exemplu. Uleiul MCT este un extract din acizii grași pe care organismul îi poate metaboliza cel mai rapid. Aceștia sunt procesați în corpi cetonici direct prin ficat și, prin urmare, sunt un adevărat declanșator al stării de cetoză. În plus, uleiul MCT stimulează arderea grăsimilor, crește performanța mentală și nivelul de energie.

Dacă ai supraviețuit bine fazei de tranziție, vei observa că a meritat. Te vei simți cu adevărat plin de energie și te vei putea concentra mult mai bine! La urma urmei, cetoza este metabolismul de ardere a grăsimilor. Deci bun venit în gașca keto!

Sursă: https://simplyketo.de/wie-fange-ich-mit-keto-an/

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!