Acest curry cu năut vegan aduce în casa dumneavoastră un iz de mâncare indiană inconfundabil .Se combină perfect cu o porție de orez fiert, însă dacă sunteți un consumator de carne, aceste legume sunt garnitura ideală.
Ingrediente:
-
Pentru sos:
- 3 linguri de ulei
- 1 ceapă tăiată solzișori
- 1 linguriță de chilli tocati, după gust
- 6 căței de usturoi
- 1 linguriță ghimbir măcinat
- 1 lingură de coriandru măcinat
- 2 linguri de chimen măcinat
- 1 lingură garam masala
- 2 linguri pastă de roșii
2.Pentru curry:
- 2 cutii de 400g năut, scurse
- 1 cutie de roșii cojite 400g
- 100g cremă de cocos
- 20g coriandru măcinat
- 100g spanac
Se servește cu orez și lime.
Mod de preparare:
- Pentru a face sosul, într-o tigaie puneți două linguri de ulei și lăsați să se încălzească bine. Adăugați ceapa tăiată solzișori, lingurița de chilli și gătiți până se înmoaie ceapa, aproximativ 8 minute.
- Într-un robot de bucătărie, combinați 6 căței de usturoi, 1 linguriță de ghimbir, 1 lingură de coriandru măcinat, 2 linguri de chimen măcinat, 1 lingură de ulei, 1 lingură garam masala, 2 linguri de pastă de roșii, jumătate linguriță de sare și ceapa prăjită. Mixați totul până se formează o pastă netedă- adăugați puțină apă dacă vi se pare prea groasă.
- Puneți pasta într-oală și gătiți-o la foc mediu-mare timp de 2 minute, amestecând constat pentru a nu se lipi.
- Adăugați în tigaie cele două cutii de năut, scurse bine și o cutie de roșii decojite. Fierbeți totul timp de 5 minute sau până scade zeama.
- După ce a scăzut zeama, adăugați crema de cocos cu puțină apă și gătiți totul încă 5 minute, apoi puneți 20g coriandru măcinat și 100g spanac și lăsați preparatul pe foc, amestecând constand, până se gătesc bine frunzele de spanac.
- Puteți servi preparatul alături de orez, sau carne, peste care puteți stoarce zeama de la o jumătate de lime.
Poftă bună!