De ce Avocado?

De ce Avocado?

 Avocado este un fruct cu care nu suntem obișnuiți. Spre deosebire de majoritatea fructelor, este bogat în grăsimi sănătoase și este adesea folosit pentru a produce ulei.

Avocado este considerat unul dintre cele mai sanatoase si mai energizante fructe pe care natura le poate oferi. Este in primul rand o sursa de saruri minerale, cum ar fi: potasiul, acizii grasi Omega 3 si vitaminele. Haideti sa vedem ce beneficii are acest fruct!

Proprietati avocado

  • Tine glicemia sub control: acest fruct ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange sub control;

  • Reduce colesterolul: un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania a investigat beneficiile acestuia in scaderea colesterolului si reducerea riscului bolilor cardiovasculare. Studiul a demonstrat ca aportul de acizi grasi mononesaturati furnizati de avocado poate duce la scaderea drastica a colesterolului LDL, adica a colesterolului denumit de obicei “colesterolul rau”, spre deosebire de HDL, “colesterolul bun”;

  • Antioxidant: vitamina A si vitamina E prezente in avocado joaca rolul de antioxidanti naturali si protejeaza astfel corpul nostru atat de imbatranire cat si de bolile degenerative, ajutandu-l sa se protejeze de actiunea radicalilor liberi;

  • Ofera grasimi bune: continutul de lipide din avocado nu trebuie sa va sperie, deoarece acizii grasi Omega 3 pe care ii furnizeaza organismului nostru sunt de o importanta fundamentala pentru a evita cresterea nivelului nedorit al colesterolului;

  • Bogat in potasiu: cantitatea de potasiu prezenta intr-un avocado este comparabila cu cea data de consumul a trei banane. Aportul de potasiu este util corpului nostru pentru a regla tensiunea arteriala si reintegra sarurile minerale pierdute datorita transpiratiei, in special in sezonul de vara si in timpul unui antrenament;

  • Benefic pentru piele si par: continutul de Omega 3, vitamine si saruri minerale din avocado este, de asemenea, benefic pentru pielea si parul nostru, cu o actiune care poate proveni atat din interior, consumand avocado ca si aliment, cat si din exterior, cu ajutorul pulpei pentru a pregati mastile si impachetarile;

  • Usor de digerat: in ciuda aportului caloric ridicat, acesta este un fruct usor de digerat;

  • Afrodisiac: in trecut populatiile din America de Sud atribuiau acestuia proprietati afrodiziace si il considerau un adevarat fruct al pasiunii.

Valori nutritionale avocado

Avocado este o sursa pretioasa de saruri minerale si lipide aducand beneficii organismului nostru.

Valori Nutritionale (100 g)

Carbohidrati

9 g

    Fibre alimentare

6,7 g

    Zaharuri

0,66 g

Proteine

2 g

Grasimi

15 g

    Saturate

2,13 g

    Mononesaturate

9,80 g

    Polinesaturat

1,82 g

Colesterol

0 g

Calciu

12 mg

Fier

0,55 mg

Fosfor

52 mg

Magneziu

29 mg

Mangan

0,142 mg

Potasiu

485 mg

Sodiu

7 mg

Zinc

0,64 mg

Vitamina A

7 µg

Vitamina B1

0,067 mg

Vitamina B2

0,13 mg

Vitamina B3

1,738 mg

Vitamina B5

1,389 mg

Vitamina B6

0,257 mg

Vitamina B9

81 µg

Vitamina C

10 mg

Vitamina E

2,07 mg

Vitamina K

21 µg

 

Ulei de avocado - deși nu este la fel de cunoscut ca uleiul de măsline, este cel puțin la fel de delicios ca el. Cantitate mare de antioxidanți și grăsime sănătoasă De asemenea, are multe beneficii pentru sănătate în ceea ce privește conținutul său.

Valoarea nutrițională a uleiului de avocado

Spre deosebire de fructele bogate în carbohidrați, avocado are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase. Orice colesterol sau grasimi nesaturate nu conține și Vitamina E bogat în termeni. Fructul dens în nutrienți conține, de asemenea, substanțe nutritive vitale precum tiamina, riboflavina și vitamina A.

În unele soiuri de avocado, carnea lor conține până la 25% grăsimi nesaturate. Uleiul său nu are toate proprietățile nutritive ale fructelor sale.

Ulei de avocado nerafinat Are un parfum tipic verde, bogat, uleios. Dacă uleiul este rafinat, acesta va deveni de culoare gălbuie și miros mai puțin puternic.

Procent 100 ulei pur de avocadoO lingură de XNUMX cană conține:

130 calorii

  • 0 gram de proteine

  • 14 grame de grăsime

  • 0 grame carbohidrați

  • 0 grame de zahăr

  • 0 grame de sodiu


Datorită conținutului său de acid oleic, este un ulei foarte sănătos.

Aproape 70% din grăsimi sunt sănătoase pentru inimă, un acid gras monoinsaturat omega 9 acid oleic Acesta conține. Acest acid gras este principala componentă a uleiului de măsline.

De asemenea, are aproximativ 12% conținut de grăsimi saturate și aproximativ 13% conținut de grăsimi polinesaturate.

Scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea inimii

Multe studii efectuate pe animale au raportat că uleiul este benefic pentru sănătatea inimii.

În plus, ulei de avocado iar uleiul de măsline s-a dovedit a fi cel mai eficient în creșterea colesterolului „bun”.

La șobolani, a scăzut trigliceridele din sânge și nivelul colesterolului LDL, precum și tensiunea arterială.

Ajută la prevenirea bolilor gingivale

În timp ce extractele de ulei de avocado și soia sunt benefice pentru artrită, unele dovezi sugerează că această combinație poate ajuta la prevenirea bolii parodontale, cunoscută și sub numele de boală a gingiilor.

Această boală inflamatorie include simptome precum gingiile roșii și sângerante, respirația urât mirositoare și defalcarea oaselor și a țesuturilor din jurul dinților.

Ameliorează inflamația cauzată de psoriazis și eczeme

Antioxidanți și vitamine găsite în uleiul de avocado, eczemă ve psoriazis Ajută la vindecarea pielii uscate, iritate și descuamate asociate

Înainte de a încerca uleiul de avocado, faceți un test cutanat pentru a vedea dacă sunteți alergic la ulei sau pentru a vă asigura că nu agravează disconfortul.

Previne și tratează acneea

Când este aplicat pe față, lăsat deschis pentru o perioadă scurtă de timp și clătit cu apă caldă, uleiul de avocado menține pielea umedă fără a lăsa un reziduu gras. Acest lucru reduce riscul de acnee. 

Uleiul are, de asemenea, efecte antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea roșeaței și inflamației asociate acneei.

Accelerează vindecarea rănilor

Uleiul de avocado ajută rănile să se vindece mai repede. Într-un studiu din 2013, acizii grași esențiali și acidul oleic din uleiul de avocado, procesul de formare a noului țesut conjunctiv. colagen S-a constatat că ar putea stimula sinteza. 

 

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!