5 motive să folosești detergenți bio

5 motive să folosești detergenți bio
Exista multiple studii, articole care evidentiaza efectele nocive ale detergentilor conventionali asupra sanatatii si mediului inconjurator. Din fericire avem alternative:  produsele home-made ( facute acasa din otet, bicarbonat de sodiu etc) si produse certificate ecologic, fabricate din ingrediente naturale.
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este cleaning.jpg


Mai jos regasiti 5 motive (care nu sunt de neglijat) pentru care sa folositi produse ecologice:

1. Locuinta mai sigura!

Solutiile de curatat conventionale contin multe substante chimice toxice, in top fiind clorul, riscurile in cazul ingerarii accidentale de catre copii fiind  mari.

2. Sanatate

Nu cred ca mai este cazul sa spun ca este nociv atat pentru adulti cat mai ales pentru copiii mici si animalele de companie,  expunerea pe termen lung afectand clar sanatatea.
Simptome precum tuse, strănut, erupții cutanate, dureri de cap și multe altele pot dispărea „în mod misterios” odată ce încetați utilizarea substanțelor chimice toxice de curățare.
Având în vedere că multe dintre substanțele chimice periculoase din produsele convenționale sunt adesea cancerigene, neurotoxice, mutagene sau  care perturba functia endocrina, merită cu siguranță să le inlocuiti cu produse naturale  pe baza de plante.

3. Protejam mediul inconjurator.

Cele mai multe produse de curățare ecologice sunt fabricate din ingrediente naturale, sigure, nontoxice și biodegradabile, care nu afectează negativ mediul.

Pe de altă parte,  produsele de curățare convenționale conțin ingrediente toxice, periculoase, nu sunt biodegradabile și din resurse neregenerabile, cum ar fi petrolul. Intr-un final ajung in mediul inconjurator si omoara putin cate putin din natura.

Sa nu uitam ca micul ajutor oferit naturii de catre noi poate fi mare pe termen lung, mai ales daca ne educam si copiii in acest sens.

4. Economisesti bani

In cazul in care optezi sa prepari acasa solutii de curatat casa, in mod evident costul este incomparabil mai mic. Poti gasi pe internet retete pe baza de produse naturale pentru orice: cosmetice, detergenti pentru vase, rufe, de curatat casa. Trebuie doar sa incerci.

5. Dulapul cu detergenti este mai aerisit

O solutie preparata din ingrediente naturale poate fi folosita pentru curatenia in toata casa, nefiind necesar sa ai un detergent pentru toaleta, unul pentru podea, unul pentru chiuveta etc. O formula eficienta poate fi folosita cu succes in mai multe scopuri.

Tie ce alte motive ai ca sa folosesti detergenti eco in curatenia casei? 

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!