Chiar dacă aveți un alt stil de viață față de ceilalți, asta nu înseamnă că la masa de Paște nu puteți consuma mâncărurile tradiționale. După rețeta de pască prezentată ca și desert de Paște, acum venim cu o rețetă de drob vegan delicios!
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 2 morcovi răzuiți
- 4 legături de pătrunjel proaspăt
- 4 legături de ceapă verde
- 2 legături de usturoi verde
- 4 cepe mari
- 10 linguri faină
- 2 lingurițe de amestec de condimente italian
- 4 lingurițe turmeric
- ulei de masline extra virgin
- sare, după gust
Mod de preparare:
- Se spală ciupercile și se taie bucățele. Se pun la călit cu puțin ulei într-o tigaie wok și se adaugă ceapa tocată mărunt după ce și-au lăsat apa. Se lasă la foc mic până se evaporă apa.
- Între timp, puneți într-un bol mare verdeața tocată mărunt, alaături de condimente și amestecațile bine.
- Opriți focul. Adăugați 4 lingurițe de turmeric, 10 linguri de făină, morcovul ras și verdeața peste ciuperci.
- Preîncălziți cuptorul al 190 de grade și tapetați o formă de chec cu hârtie de copt.
- Turnați compoziția obținută în formă și se bagă la cuptor pentru 45 de minute sau până se rumenește.
- Scoateți drobul din cuptor și ungeți-l cu puțin ulei de măsline.
Poftă bună!