Falafel

Falafel

Falafel este un amestec de piure de năut hidratat în apă cu diferite ierburi și condimente. Acest aluat se rulează într-o bilă, se prăjește în ulei din abundență și se servește de obicei cu pâine pita și sos de iaurt. Este o reteta perfecta pentru vegani, vegetarieni si celiaci, importata din Orientul Mijlociu, foarte hranitoare, sanatoasa si gustoasa.

La prepararea lui este necesar să folosiți năut uscat hidratat, nu merită să folosiți năut fiert. Este important să vă amintiți să le înmuiați cu 24 de ore înainte și să le scurgeți și să le uscați bine atunci când pregătiți rețeta. O reteta usoara si delicioasa.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Punem nautul la hidratat cu 24 de ore inainte de a face reteta. Dupa acest timp scurgem nautul si uscam bine cu un servetel ca sa nu ramana urme de apa. Puneți năutul hidratat în bolul robotului de bucătărie sau al unui blender împreună cu usturoiul, ceapa, frunzele de coriandru, pătrunjel, chimenul măcinat si macinam in robotul de bucatarie.

Adaugă apoi făina de năut sau amestecul pentru falafel, pastrand câteva linguri pentru a acoperi baza unui bol, și asezonează după gust. Amesteca din nou pana se obtine un aluat omogen. Lasam compozitia sa se odihneasca la frigider 30 de minute.

Formați bile mici de mărimea unei nuci și puneți-le în vasul cu făina de năut în timp ce framantati ușor. Încinge ulei într-o tigaie și prăjește la foc mediu, întorcându-le , astfel încât să se rumenească egal pe ambele părți. Se scot pe o farfurie la racit cu cateva minute inainte de servire.

Daca nu ai timp, avem pentru tine mixurile speciale pentru falafel care includ toate ingredientele. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti indicatiile de pe pachet si sa le savurezi impreuna cu cei apropiati tie. Mai jos gasesti toate variantele pe care le avem disponibile pentru tine in site:





FALAFEL HARISSA CU ARDEI SI CHILI 160 G

Falafelul bio Harissa este plăcut condimentat și conține boia și ardei iute. Doar adauga apa. Amestecul poate fi rafinat cu semințe de susan, ceapă sau alte condimente. Pentru falafel foarte iute, pot fi pliate  de chilli tocate. Cantitatea de ambalaj este suficientă pentru aproximativ 14 bile de falafel. Alternativ, este baza pentru piureul de naut, caserole, supe sau umpluturi.





FALAFEL FARA GLUTEN 160 G

O adevarata reteta de falafel bio FARA GLUTEN pentru un imbis arab, caserole, umpluturi si piure de naut.

Această rețetă tradițională este rafinata fin cu chimen, usturoi, coriandru și piper. Baza este un amestec de făină de năut si gris de naut pentru o consistență optimă. Utilizați în mod clasic, se servesc cu salată și pita sau pâine plată









MIX PENTRU FALAFEL CURRY SI COCOS FARA GLUTEN 160 G

Falafelul bio cu nucă de cocos curry se prepară rapid. Doar adauga apa si amesteci mixul. Amestecul poate fi rafinat bine cu semințe de susan sau fructe uscate. Cantitatea de ambalaj este suficientă pentru aproximativ 14 bile de falafel. Alternativ, este baza pentru piureul de naut, caserole, supe sau umpluturi.





FALAFEL CU LEGUME SI CURRY - FARA GLUTEN 150G

Aceasta combinatie de naut, legume si condimente indiene, Ma Vie sans Gluten reviziteaza un fel clasic libanez, falafelul, ca o noua sursa de proteine vegetale, bogata in fibre.
Se serveste cu salata si cereale pentru o masa echilibrata, sau ca un aperitiv utilizand sosul favorit.





Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!