Fursecurile nu trebuie să fie o plăcere vinovată. Consumate în cantități moderate, ne putem bucura de ele din când în când. Acestea sunt ideale pentru micul dejun, în pachetelul pentru școală al copilului sau pentru a vă îndulci invitații.
Vă invităm să o încercați!
Ingrediente:
- 100g unt/ulei de cocos la temperatura camerei
- 1 ou/chia sau psyllium hidratate
- 50g piure de banane
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100g zahăr brun
- ½ linguriță coajă de portocală rasă
- 100g făină de grâu
- ¼ linguriță sare
- 1 linguriță praf de copt
- 100g fulgi de ovăz mărunțiți
- 25g nucă de cocos rasă
- 50g nucă pisată
- 75g picături de ciocolată
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Puneți untul într-un bol și îl bateți cu o lingură până ajunge la o consistență cremoasă. Adăugați treptat banana, extractul de vanilie, oul și coaja de portocală și se amestecă până se omogenizează bine.
- Într-un castron mare se amestecă făina, sarea, praful de copt, ovăzul, nuca de cocos, nucile și picăturile de ciocolată. Ingredientele uscate se adaugă treptat peste prima compoziție și amestecați până obțineți un aluat omogen și consistent.
- Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri puneți treptat aluatul în tavă, lăsând între fursecuri o distanță de 5 cm. Coaceți timp de 15-20 minute sau până se rumenesc ușor.
Poftă bună!