Pufoase și delicioase, aceste fursecuri din ovăz conțin sirop de mere și arțar în loc de zahăr. Sunt pline cu alune de pădure, care sunt o sursă bună de vitamine și minerale. Vă invităm să le încercați!
Ingrediente:
- 50 g unt
- 2 linguri sirop de arțar
- 1 măr, nedecojit si ras grosier (aproximativ 85g)
- 1 linguriță scorțișoară
- 50 g stafide
- 50 g terci de ovăz
- 50 g făină de spelt
- 40 g alune de padure, tăiate felii mari
- 1 ou
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade C și tapetați o tavă de copt cu hârtie de pergament. Într-o tigaie mică puneți untul și siropul de arțar și lăsați-le să se topească împreună, apoi adăugați mărul și gătiți-l la foc mediu amestecând constant până se înmoaie. Se adaugă ulterior scorțisoara și stafidele.
- Amestecați ovăzul, făina și alunele într-un bol, peste care se adaugă mărul și apoi oul. Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează.
- Din aluatul obținut formați aproximativ 9 biluțe care se vor presa ușor până au forma unor discuri. Se pun în tavă și se lasă la copt timp de 18-20 de minute până devin aurii.
Poftă bună!