În acest anotimp, dovleacul este nelipsit din bucătărie. Așa că, ne-am gândit să vă pregătim o rețetă de hummus potrivită acestei perioade din an.
Ingrediente:
- 1 dovleac mic (aproximativ 500 g)
- ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- ½ lămâie, zeamă
- 2 linguri pastă tahini
- O conservă de năut 400 g, scursă
- 1 ardei roșu, tăiat fâșii
- 1 ardei galben, tăiat fâșii
Mod de preparare:
- Tăiați dovleacul. Aruncați semințele acestuia, iar pulpa acestuia o scoateți într-un castron.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți pulpa de dovleac într-o tavă pentru copt alături de usturoi și puțin ulei. Condimentați cu sare și piper, apoi puneți-o la copt timp de 45 de minute sau până se înmoaie.
- Puneți dovleacul și cățeii de usturoi într-un robot de bucătărie. Adăugați zeama de lămâie, pasta de tahini și năutul. Condimentați cu sare și piper și mixați totul până devine o pastă omogenă. Dacă este prea groasă, mai adăugați puțin ulei.
- Turnați hummus-ul într-un bol și serviți-l cu ardei, grisine sau bucăți de pită.
Poftă bună!