Lapte de migdale

Lapte de migdale

Laptele de migdale este o băutură hrănitoare, săracă în calorii, care a devenit foarte cunoscută în ultimii ani. Are o aromă plăcută și o textură cremoasă, similară cu cea a laptelui obișnuit. Din acest motiv, este o alegere populară pentru persoanele care urmează o dietă vegană și pentru cei care sunt alergici sau care au intoleranță la lactate.

Puteți găsi lapte de migdale în majoritatea supermarketurilor, dar este foarte ușor de făcut și în acasă.

Studiile au atribuit migdalelor întregi  o varietate de beneficii pentru sănătate, dar multe dintre acestea nu se pot aplica laptelui de migdale procesat, din comerț.

Concentrația de nutrienți din laptele de migdale depinde de cât de multe migdale s-au folosit în prepararea acestuia, de cantitatea de apă adăugată și dacă conține sau nu suplimente de vitamine și minerale  De aceea, dacă ni-l preparăm singuri în casă, putem folosi cât mai multe migdale pentru o concentrație mai mare.

Pentru comparație, tabelul de mai jos arată cantitățile de nutrienți, vitamine și minerale dintr-o cană de lapte de migdale și lapte de vacă cu conținut scăzut de grăsimi:

Ce poate fi mai sănătos decât un aliment pregătit în casă? Tocmai de aceea, vă ajutăm să vă pregătiți singuri porția de sănătate zilnică!

Ingrediente:

Opțional:

Mod de preparare:

  1. Puneți migdalele într-un bol mare și acoperiți-le cu apă, apoi acoperiți bolul cu o pânză și le lăsați să se umfle peste noapte sau cel puțin 4 ore. Cu cât se macerează mai bine, cu atât laptele va fi mai cremos.
  2. A doua zi, după ce migdalele s-au umflat, le scurgeți și le clătiți sub un jet de apă. Nu păstrați apa în care au fost migdalele, deoarece aceasta conține acid phytic și inhibă capacitatea organismului de a absorbi nutrienți.
  3. Puneți migdalele într-un blender cu 750 ml de apă și un praf de sare. Dacă doriți să îi mai adăugați un plus de savoare, puteți pune esență de vanilie, o curmală și îndulcitori naturali. Se mixează totul până migdalele sunt fin măcinate, iar apa capătă o nuanță albă, opacă.
  4. Turnați amestecul într-o sită , deasupra unui bol și lăsați-l să se scurgă. Amestecați ușor cu o lingură pentru a accelera procesul. Presați migdalele pentru a stoarce bine laptele rămas în pulpa migdalelor.
  5.  Fără costuri mari, ați obținut o băutură sănătoasă. Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!