Cu doar câteva ingrediente puteți să faceți această rețetă cu cocos delicioasă! Aceste macarons sunt ideale lângă o ceașcă de ceai sau o cafea fără zahăr.
Ingrediente:
- 2 oua, numai albusuri
- 80g zahăr din cocos
- 150g nucă de cocos rasă
- 1 linguriță vanilie bourbon măcinată
- 90g ciocolată albă
- sare
Mod de preparare:
- Într-un castron mare se bat albușurile împreună cu zahărul timp de 2-3 minute până când sunt spumoase, iar zahărul s-a topit. Adăugați nuca de cocos, un praf de sare și vanilia, apoi amestecați până se omogenizează. Se lasă să se așeze timp de 10 minute.
- Preîncălziți cuptorul la 170° C, tapetați o tavă cu hârtie de copt, după care faceți biluțe compacte din câte o linguriță de aluat și se așează în tava pregătită. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când aluatul devine auriu.
- Se scot prăjiturile din cuptor și se lasă la răcit. Topiți ciocolata într-un vas termorezistent la bain marin sau în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Turnați ciocolata topită într-un vas mic, apoi înmuiați fundul fiecărei prăjituri răcite în ciocolată, ștergând orice urmă de exces. Așezați-le într-o tavă, pe o foaie de copt, cu partea de ciocolată în sus, apoi lăsați-le la frigider pentru 20 minute sau până când ciocolata s-a întărit.
Poftă bună!