Aceste mere glazurate sunt desertul perfect pentru un prânz în familie. Cei mici le vor adora!
Ingrediente
- 8 mere
- 400 g zahăr
- 1 linguriță zeamă de lamaie
- 4 linguri îndulcitor golden
- câteva picături de colorant alimentar roșu (opțional)
- 8 bețe de frigărui sau de înghețată
Mod de preparare:
- Rupeți codițele merelor, apoi puneți-le într-un vas termorezistent și turnați peste acestea apă clocotită. Se lasă la înmuiat timp de 3-4 minute. Se scot cu o lingură și se lasă la uscat.
- Împingeți câte un băț în fiecare cotor al merelor, asigurându-vă că este bine fixat.
- Puneți zahărul într-o cratiță mare, adăugați zeama de lămâie și 100 ml de apă. Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă până zahărul s-a dizolvat complet. Rotiți ușor tigaia pentru a amesteca zahărul, dar nu folosiți lingura. Se adaugă siropul și continuați să fierbeți amestecul ( nu trebuie să dea în clocot)până se îngroașă sau până atinge temperatura de 150 grade. Dacă nu aveți un termometru pentru zahăr, testați caramelul picurând o cantitate mică în apă rece. Ar trebui să se întărească instant și să aibă o textură casantă. Dacă este moale, continuați fierberea. Când este gata, turnați în acesta puțin colorant alimentar și amestecați peste a se omogeniza. Opriți focul.
- Înmuiați fiecare măr în caramel și mișcați-l pe toate părțile pentru a-l acoperi complet. Trebuie să vă mișcați destul de repede pentru a nu se întări caramelul.
- Puneți merele pe hârtie de pergament pentru a se scurge caramelul în exces.
Poftă bună!