Mere glazurate

Mere glazurate

Aceste mere glazurate sunt desertul perfect pentru un prânz în familie. Cei mici le vor adora!

Ingrediente

Mod de preparare:

  1. Rupeți codițele merelor, apoi puneți-le într-un vas termorezistent și turnați peste acestea apă clocotită. Se lasă la înmuiat timp de 3-4 minute. Se scot cu o lingură și se lasă la uscat.
  2. Împingeți câte un băț în fiecare cotor al merelor, asigurându-vă că este bine fixat.
  3. Puneți zahărul într-o cratiță mare, adăugați zeama de lămâie și 100 ml de apă. Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă până zahărul s-a dizolvat complet. Rotiți ușor tigaia pentru a amesteca zahărul, dar nu folosiți lingura. Se adaugă siropul și continuați să fierbeți amestecul ( nu trebuie să dea în clocot)până se îngroașă sau până atinge temperatura de 150 grade. Dacă nu aveți un termometru pentru zahăr, testați caramelul picurând o cantitate mică în apă rece. Ar trebui să se întărească instant și să aibă o textură casantă. Dacă este moale, continuați fierberea. Când este gata, turnați în acesta puțin colorant alimentar și amestecați peste a se omogeniza. Opriți focul.
  4. Înmuiați fiecare măr în caramel și mișcați-l pe toate părțile pentru a-l acoperi complet. Trebuie să vă mișcați destul de repede pentru a nu se întări caramelul.
  5. Puneți merele pe hârtie de pergament pentru a se scurge caramelul în exces.

Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!