Obiceiuri care te ajută să slăbești

Obiceiuri care te ajută să slăbești

Zilnic luam zeci de decizii alimentare, iar  de cele mai multe ori mâncăm fără să ne gândim la calitatea mâncării sau la numarul de calorii. Cel mai adesea, obiceiurile zilnice dictează ceea ce mâncăm si ceea ce facem, obiceiuri care de cele mai multe ori nu sunt cele mai sănătoase.

Chiar și cele mai simple și mai eficiente diete pot fi ineficiente dacă nu ne impunem niște reguli stricte de la care să nu ne abatem. Foarte important este să ne cream niște obiceiuri care să ne ajute pe termen lung să slăbim și să ne menținem greutatea, să ne creăm practic un stil de viață sănătos, cu care noi să ne simțim confortabil.

Dar chiar dacă în prezent nu ai încă un plan alimentar stabilit, setarea unor obiceiuri sănătoase poate fi punctul de plecare în demersal tău de a slăbi. Cel mai greu lucru este să stabilești care sunt aceste obiceiuri pe care să ți le formezi și să începi să pui în aplicare ce ți-ai propus! După ce vei vedea că te simți mai bine, că ai un alt tonus și că începi să slăbești te vei simți motivat și îți va fi mult mai ușor șă le menții.

Iată o listă cu câteva reguli care odată respectate , vor avea rezultatele dorite, adică vei slăbi și vei avea o stare generală mult mai bună:

BEA SUFICIENTĂ APĂ

Apa este foarte importantă atunci când vrei să slăbești, având și numeroase beneficii pentru sănătatea noastră:

  • Apa reduce apetitul. Atunci când stomacul este plin , apare senzația de sațietate contribuind la  reducerea foametei.
  • Apa crește arderea caloriilor. Dacă bei apă se ard 2-3% mai multe calorii decât de obicei.
  • Apa te ajută să elimini toxinele din organism. Apa ajută rinichii să filtreze toxinele și deșeurile, în timp ce sunt reținuți nutrienții și electroliții esențiali.
  • Apa este necesară pentru a arde grăsimile

Consumați cantiatea de apă necesară în raport cu masa dvs corporală. În medie femeile au nevoie de aproximativ doi litri, în timp ce bărbații au nevoie de aproximativ trei litri.


NU SĂRI NICIODATĂ PESTE MICUL DEJUN

Un mic dejun sănătos este cheia pentru a pierde în greutate. Prin urmare, eliminarea acestuia din mesele zilnice nu este o opțiune. Încercați să combinați alimente bogate în fibre cu proteine, pentru a vă menține senzația de sațietatea pe o perioadă mai îndelungată și pentru a avea mai multă energie.

Studiile au demonstrat că persoanele care sar peste mese, mai ales peste micul dejun, au crescute șansele de obezitate, deoarece scade rata metabolică și corpul eliberează o cantitate mai mare de  hormoni ai foamei pentru a te motiva să mănânci. Acest lucru determină organismul să depună grăsimi și vor crește  șansele ca tu să mănânci în exces la următoarea masă.

MÂNCAȚI ÎNCET

În aceste vremuri în care suntem tot timpul grăbiți, mâncatul rapid a devenit un obicei prost care poate fi corectat doar dacă îți propui asta. În mod ironic, consumul rapid de alimente reduce senzația de sațietate, ceea ce duce la supraalimentare. Când creierul tău înregistrează că stomacul tău este plin, ai mâncat deja mult mai mult decât are nevoie corpul tău. Dacă mesteci încet alimentele corpul tău are parte de mai multe beneficii:

  • Te saturi mai repede, cu o cantitate mai mica de alimente
  • Savurați mai bine mâncarea
  • Se îmbunătățește digestia
  • Se absorb mai bine nutrienșii
  • Se reduce nivelul de stres

CONSUMĂ PROTEINE LA FIECARE MASĂ

Proteina este cel mai important nutrient atunci când vrei să pierzi în greutate. Un aport corect de proteină aduce nenumărate beneficii:

  • Stimulează metabolismul
  • Reduce pofta de mâncare
  • Modifică nivelurile mai multor hormoni de reglare a greutății
  • Crește senzația de sațietate
  • Ajută la pierderea în greutate cu creșterea masei musculare
  • Prin nutrienții conținuți are beneficii pentru oasele tale
  • Îmbunătățește metabolismul și crește arderea grăsimilor
  • Scade tensiunea arterială
  • Ajută la menținerea greutății după ce slăbești

Carnea este o sursă comună de proteine, dar avem și alte opțiuni precum iaurtul grecesc, brânza de vaci. De asemenea și sursele vegane sunt prețioase; leguminoasele, quinoa, amaranth.


DORMI SUFICIENT

Încercați să mențineți o medie de șase până la opt ore de somn pe noapte, deoarece aceasta este cantitatea optimă în menținerea greutății. Cei care dorm cinci ore sau mai puțin, sunt supuși riscului de a se îngrășa în zona abdominală.

NUMĂRĂ CALORIILE

Chiar dacă mănânci ce trebuie, dacă nu mănânci când îți este foame cantități limitate de mâncare, te poți îngrășa la fel de bine ca atunci când mănânci fast-food sau dulciuri. Când slăbești trebuie avut în vedere un lucru, probabil printre cele mai importante: SLĂBEȘTI DACĂ AI DEFICIT CALORIC!

Cum suntem subiectivi în aprecierea numarului de calorii sau ne iertăm ușor ”micile scăpări” care pot deveni zilnice, cel mai bine este să cântărim și să tinem eviența a TOT ce mâncăm. Aplicațiile de pe mobil sunt de un real folos în acest sens pentru că poți centraliza ușor cantitațile și se va calcula automat câte calorii ai consumat și câte mai poți consuma până la sfârșitul zilei

FĂ SPORT ZILNIC

Este bine știut faptul că slăbești dacă arzi mai multe calorii decât consumi. De aceea este recomandat să faci sport, practicat regulat te ajută să creezi acest deficit caloric.

Exercițiile cardio vă pot ajuta să ardeți grăsimile, în special grăsimea periculoasă de pe abdomen care crește riscul apariției diabetului de tip 2 și bolilor de inimă.

Antrenamentul cu rezistență - cum ar fi ridicarea de greutăți - pe lângă crearea deficitului caloric, are și alte beneficii: ajută la creșterea forței, a tonusului și a masei musculare.

S-a dovedit că cei care slăbesc doar pentru că țin dietă pierd grăsime, dar pierd și masă musculară și osoasă . Antrenamentul de rezistență pare să aibă un efect protector atât asupra mușchilor, cât și asupra oaselor în perioadele de aport caloric redus.

Când masa musculară crește, va crește de asemenea și metabolismul , ajutând organismul să ardă mai multe calorii chiar și în repaus. Acest lucru se datorează faptului că mușchiul este mai activ din punct de vedere metabolic decât grăsimea, ceea ce înseamnă că necesită mai multă energie.

Pe lângă faptul că te ajută să slăbești, sportul are multe alte beneficii pentru sănătate: pot preveni sau chiar inversa boli garve, scad tensiunea, colesterolul, este un antidepresiv natural.

Cea mai frecventă scuza, ” nu am timp” , nu este valabilă! Te poți uita la știri sau la un film în timp ce faci exerciții, îți poți include copiii în antrenament sau poți renunța la unul din tabieturile tale pentru a integra in program 20- 30 minute de sport pe zi.


PRIVEȘTE ÎN JOS

La cântarul de baie, adică.  Monitorizarea zilnică a greutății poate fi motivantă atunci când începi să slăbești. Când vezi că cântarul arată din ce în ce mai puțin te face să ai mai multă încredere în tine și în eforturile tale, ajutându-te și să fii perseverant și în  menținerea unei diete corecte.

BEA O CANĂ DE CEAI VERDE

Dacă într-adevăr vreți să ardeți grăsimile din zona abdominală, înlocuiți cafea sau ceaiurile obișnuite cu ceaiul verde.

Ceaiul verde conține substanțe care vă pot ajuta să pierdeți grăsimea:

  •  Cofeina este un stimulent bine-cunoscut despre care s-a descoperit că ajută la arderea grăsimilor și îmbunătățește performanța la exerciții fizice în numeroase studii.
  • Această băutură sănătoasă este încărcată cu antioxidanți puternici numiți catechine, care stimulează metabolismul și ajută la eliminarea toxinelor

NU CUMPĂRA ALIMENTE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE MĂNÂNCI

Probabil știi cel mai bine că o ciocolată cumpărată trebuie mâncată, puțini fiind cei care rezistă tentației de a consuma un dulce știin că este în sertar. Cea mai bună metodă de a nu consuma un aliment este de a nu-l cumpăra. Pentru cei care au copii este o bună ocazie de a educa și familia în sensul unei alimentații sănătoase, recomandat fiind să cumperi un dulce în cantități limitate sau să îl înlocuiești cu un fruct.

MENȚINE-ȚI ORELE DE MASĂ

Mâncați aproximativ la aceeași oră în fiecare zi. Persoanele care reușesc să slăbească pe termen lung au un program bine stabilit. Un regim alimentar consistent și calculat ajută la o menținere a pierderii în greutate pe termen îndelungat.

NU FACE ALTE LUCRURI ÎN TIMP CE MĂNÂNCI

Este destul de greu să vă concentrați pe mâncat atunci când aveți de lucru sau un facebook de verificat. Mâncatul, atunci când ești distras, duce la un consum excesiv, mai mult decât necesită corpul nostru. De asemenea, evitați să mâncați în fața computerului sau a televizorului, reclamele TV cu alimente, în special reclamele cu mâncare, ne măresc apetitul și ne fac să mâncăm în exces.

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!