Cu siguranță nu aveți nevoie de pui sau fructe de mare pentru a vă bucura de o paella gustoasă. Această paella vegană cu ardei gras, anghinare, tofu afumat, dovlecel și măsline este delicioasă și foarte ușor de făcut! Este cina de vară perfectă.
Ingrediente
- 200g orez Arborio
- tofu afumat, tăiat cubulețe
- o ceapă
- 3 căței de usturoi
- un ardei gras, roșu
- un dovlecel
- vin alb
- boia dulce
- șofran
- o conservă de mazăre
- măsline negre
- roșii uscate în ulei
- anghinare în ulei
- bulion de legume
- patrunjel proaspat
- sare si piper
- felii de lamaie pentru servire
Mod de preparare:
- Încălziți puțin ulei într-o tigaie mare și prăjiți cubulețele de tofu afumate la foc mediu până se rumenesc pe toate părțile, după care se ia de pe foc.
- Se încălzește puțin ulei în aceeași tigaie și se călește ceapa și usturoiul timp de aproximativ 2-3 minute. Adăugați ardeiul gras, dovlecelul și lăsați pe foc încă 3 minute, apoi se adaugă orezu. Amestecați totul bine și prăjiți totul încă 5 minute.
- Se stinge cu puțin vin alb. Condimentați cu sare, piper și boia dulce. Se dizolvă șofranul în două linguri de apă caldă, apoi se adaugă în paella.
- Se toarnă bulionul de legume și se gătește aproximativ 15-20 minute sau până când orezul este fiert și a absorbit mare parte din lichid. Dacă mai este nevoie, completați cu bulion.
- Odată ce orezul este gătit, adăugați mazărea, roșiile uscate, măslinele, cubulețele de tofu și anghinarele. Gătiți totul aproximativ 3 minute.
- La final se presară pătrunjelul proaspăt și se servește cu felii de lămâie.
Poftă bună!