Această pască vegană nu este chiar tradițională, dar este ușor de făcut și are gustul destul de asemănător cu pasca tradițională.
Vă invităm se o încercați!
Ingrediente blat:
- 200g făină grâu pentru frământat
- Caise din compot
- 150ml apă plată
- un vârf de sare
- 30g ulei cocos
Ingrediente cremă:
- 350g caju hidratat
- 50g ulei cocos extravirgin
- 40ml suc lămâie
- 115 ml sirop arțar
- 25ml suc portocale
- 40g vișine plus câteva pentru decor
- Coajă de lămâie
- vanilie
Mod de preparare:
- Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade.
- Într-un castron mare se amestecă făina, caisele moi din compot, uleiul de cocos, apa și sarea. Se amestecă totul bine până ce se formează un aluat omogen și lipicios.
- Făina rămasă o punem peste aluatul lipicios și începem frământarea acestuia cu ajutorul mâinilor.
- Aluatul obținut îl punem uniform într-o tavă de copt rotundă, tapetată cu hârtie de copt.
- Adăugați caju-ul hidratat peste noapte, siropul de arțar, sucul de lămâie și portocale, uleiul de cocos și vanilia într-un blender. Blendați totul până de obține o cremă omogenă. La final adăugați vișinele, dar le amestecați cu lingura pentru a nu se zdrobi.
- Turnați uniform crema obținută peste blat. Decorați pasca cu vișinele rămase sau coajă de lămâie.
- Se pune tava la cuptor timp de 25-30 minute sau până începe să prindă culoare.
Poftă bună!