Dacă nu consumați carne, o alternativă vegană delicioasă este jackfruit-ul . Jackfruit este un fruct- minune, cel mai mare fruct din lume, bogat în nutrienți, care are o textură asemănătoare cărnii.
Combinația de jackfruit cu paste bologneze vegane este absolut delicioasă, merită să încercați această rețetă!
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de rapiță
- 320g morcovi (3 medii), tocați mărunt
- 380g țelină (4 buc), tocate mărunt
- 4 căței de usturoi, răzuiți
- 410g jackfruit, scurs și tocat mărunt
- 100g linte roșie fiart[
- 3 linguri pastă de roșii
- 4 lingurițe pudră de legume (verificați dacă este vegan)
- 1 lingură cimbru tocat
- 325g spaghete integrale
- pătrunjel tocat (optional)
- 700ml apă
Pentru parmezanul vegan:
- 40g caju
- 4 lingurițe de drojdie inactivă
- 1 linguriță de usturoi granulat
Mod de preparare:
- Încălziți uleiul într-o tigaie wok mare și puneți la prăjit morcovul, țelina și usturoiul timp de 10 minute, amestecând constant.
- Între timp, pregătiți parmezaul vegan. Puneți într-un robot de bucătărie drojdia inactivă, usturoiul granulat și caju-ul și mixați-le până obțineți un amestec fin. Adăugați puțină sare, dacă este nevoie.
- Peste legumele prăjite adăugați jackfruit-ul, lintea, pasta de roșii, pudra de legume și cimbrul, apoi acoperiți și gătiți timp de 25 minute. Adăugați puțină apă dacă este nevoie, însă ar trebui să aibă o consistență mai groasă.
- Fierbeți spaghetele urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Se scurg de apă și se adaugă peste compoziția de legume și se amestecă bine. Se iau de pe foc și se toarnă într-un vas mare. Peste acestea se presară parmezanul vegan și ,opțional, pătrunjelul tocat.
Poftă bună!