Această rețetă este perfectă pentru zilele în care doriți să faceți ceva de mâncare rapid și gustos pentru cei dragi. Smântâna, parmezanul, vinul alb, coaja de lămâie și pătrunjel se combină perfect și fac din această rețetă o cină delicioasă și aromată.
Ingrediente:
- 2 linguri de Ulei de măsline
- 1 lingură unt/unt vegetal
- 1 ceapă tocată mărunt
- 250g ciuperci feliate
- 1 cățel de usturoi ras/ 1 linguriță usturoi granulat
- 100 ml vin alb sec
- 200 ml smântână vegetală
- Coaja de la o lămâie
- 200 g parmezan (sau alternativă vegetariană), ras
- 300 g paste
- ½ legătură pătrunjel tocat
- sare și piper
Mod de preparere:
- Încălziți uleiul și untul într-o tigaie wok și puneți ceapa la prăjit la foc mic timp de 10 minute sau până se înmoaie și se face aurie.
- Adăugați ciupercile și gătiți-le timp de 10 minute la foc mediu. Se adaugă usturoiul și vinul și se gătește totul la foc mic până scade la jumătate din cantitate.
- Se pune smântâna vegetală și se gătește în continuare, tot la foc mic, apoi se adaugă coaja de lămâie și parmezanul. Condimentați cu sare și piper negru după gust.
- Între timp, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, scurgeți pastele de apă,dar păstrați 100ml din apa acestora. Puneți-le în tigaie peste sosul cremos și amestecați bine. La final se adaugă pătrunjelul. Pentru servire, le puneți în cate o farfurie și puteți presăra peste ele încă puțin parmezan, dacă doriți
Poftă bună!