Plăcinta de dovleac raw- este un desert pe care trebuie să îl încercați, ideal pentru atunci când doriți să mâncați ceva bun și sănătos. Pentru că acesta este sezonul dovlecilor, ar trebui să profităm cât de mult putem și să ne delectăm papilele gustative cu o rețetă raw ușor de pregătit.
Ingrediente:
Pentru cremă:
- 700 g dovleac
- 1 linguriță nucșoară
- 1 linguriță scorțișoară
- 40 g semințe de psyllium
- 100 g miere
Pentru blat:
- 300 g fulgi de ovăz
- 150 g curmale
- 150 g nuci
- 80 g smochine proaspete
- 1 vârf de linguriță sare neiodată
- 1 vârf de linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
- Într-un blender puneți ingredientele pentru blat: fulgii de ovăz, nucile, curmalele, smochinele, sarea și scorțișoara. Mixați toate ingredientele până se omogenizează și se formează o pastă.
- Turnați aluatul obținut într-o formă de tartă și nivelați-l pe toată suprafața acesteia.
- Într-o tavă puneți dovleacul la copt până se înmoaie și se pătrunde ușor cu furculița.
- După ce ați curățat blender-ul, puneți în acesta toate ingredientele pentru crema de dovleac și mixați-le se formează o cremă omogenă.
- Turnați crema de dovleac în forma de tartă, peste blat, și nivelați-o cu o lingură.
- Puteți decora plăcinta cu nuci, frișcă sau felii de piersici.
Poftă bună!