Quinoa- beneficii și idei de rețete

Quinoa- beneficii și idei de rețete

În ultimii ani, quinoa a devenit cunoscută ca un adevărat superaliment, ușor de inclus în orice dietă și plin de nutrienți. Fiind un aliment ce nu conține gluten, quinoa poate fi introdusă și în alimentația copiilor începând de la vârsta de 8 luni, fiind ușor de digerat și foarte sățioasă.

Conține mai multe proteine decât ovăzul, porumbul, orezul și orzul și are și un conținut valoros de fibre alimentare, importante pentru o bună digestie. Bogată în fibre, magneziu, fier, vitamine, antioxidanţi şi proteine, quinoa conţine toţi cei 9 aminoacizi esenţiali.

Valori nutriționale 100 grame de quinoa fiartă:

  • Calorii: 120
  • Apă: 72%
  • Proteine: 4,4g
  • Carbohidrați: 21,3g
  • Zahăr: 0,9g
  • Fibre: 2,8g
  • Grăsimi: 1,9g

Este un lucru bine știut că aceasta este preferată de vegetarieni, nu numai pentru că este folosită ca înlocuitor pentru diverse produse sau  pentru conținutul mare de proteine, minerale, antioxidanți și vitamine, ci și pentru că are un gustul delicios dacă o preparăm bine.

Quinoa, la bază, are un gust destul de amar, dar dacă o spălăm în câteva ape acesta dispare.
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este organic-mixed-red-white-quinoa_125278-795-2.jpg

V-am pregătit câteva rețete rapide pe care vă invităm să le încercați. Sunt delicioase!
 

1. Burger vegan cu chiftele de quinoa

 

Se pune fasolea într-un vas și se pisează bine până se formează o pastă. Se adaugă quinoa, pasta de tomate, condimentele și firimiturile de pâine și se amestecă bine. Împărțiți compoziția în 4 bucăți egale și faceți câte o formă de chiftea din fiecare. Le puneți la prăjit într-o tigaie aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

Tăiați chifla pe jumătate și ungeți-o cu humus/dressing pe interior. Peste jumătatea de chiflă puneți chifteaua și adăugați legume și murături după gust.

 

2. Budincă cu quinoa (pentru bebeluși)

Lasați quinoa la hidratat aproximativ 4 ore înainte de a face preparatul ( o acoperiți bine cu apă și adăugați peste aceasta o lingură de zeamă de lămâie).
 

3. Salată de fructe cu quinoa


Puneți quinoa într-o oală mică și acoperiți-o cu 300ml apă. Se aduce la fierbere și se mai ține pe foc 20 minute. Se scurge lichidul în exces și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se adaugă alunele, fructele și condimentele. Separat, într-un vas mic, se face un dressing cu uleiul de măsline, coaja de lămâie și zeama acesteia. Dressingul se toarnă peste salată și se amestecă bine.

 

4. Quinoa cu legume

Se spală quinoa bine și se fierbe într-o cantitate triplă timp de 20 minute. După ce s-a fiert scurgeți surplusul de apă. Căliți legumele cu ulei de măsline într-o tigaie și lăsați-le la înăbușit până se înmoaie. Adăugați-le peste quinoa fiartă și amestecați bine. Asezonați cu sare și piper. Puteți adăuga mărar și pătrunjel verde după gust.
 

5. Negrese cu quinoa și fructe de pădure


Se fierbe quinoa, ca de fiecare dată, conform instrucțiunilor de pe pachet. În apă adăugați batonul de vanilie. După ce a fiert, scurgeți apa și lasați să se răcească. Preîncălziți cuptorul la 180 grade și pregătiți o tavă mică de copt.

După ce quinoa s-a răcit complet se pune în blender și se amestecă până devine o pastă. Se adaugă restul ingredientelor ( fără fructele de pădure) și se blendează până acestea s-au amestecat complet. Compoziția trebuie să fie subțire.

Se toarnă compoziția în tava de copt și se adaugă peste aceasta fructele de pădure. Puneți tava în cuptor și lăsați să se coacă 35 minute.
 

6. Salată de legume cu quinoa


Spălați bine quinoa în mai multe ape. O puneți la fiert pentru 20 minute cu 600 ml apă. Scurgeți surplusul de apă. Scurgeți bine năutul și porumbul. Tăiați felii castraveții, roșiile și ridichiile,iar ceapa o tocați mărunt. Puneți quinoa într-un bol, iar peste aceasta punem toate legumele și amestecăm bine.


Poftă bună!

 

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!