Creați-vă propria granola crocantă prăjită, ușor condimentată cu scorțisoară și cu o notă de dulceață datorită siropului de arțar. Este delicioasă!
Ingrediente:
- 400g fulgi de ovăz
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 150g măr uscat, tăcat mărunt
- 150g ulei de cocos topit
- 250g amestec de nuci, tocate grosier
- 100ml sirop de arțar sau miere
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade C. Tapetați două tăvi mari de copt cu hârtie de pergament Puneți într-un bol toate ingredientele, cu excepția siropului de arțar și amestecați-le bine.
- Turnați amestecul în tăvile tapetate și stropiți-l cu siropul de arțar. Puneți la cuptor.
- După 10 minute scoateți tăvile și amestecați granola cu ajutorul unei linguri pentru a se coace uniform. Se pune la copt încă 10 minute până se rumenește.
- Se servește cu iaurt, lapte vegetal sau animal.
Poftă bună!