Dieta ketogenică, fiind bogată în grăsimi, îți permite o varietate mare de produse din care poți prepara rețete delicioase. Dacă ești gurmand cu siguranță este dieta potrivită pentru tine. Dovadă este rețeta de mai jos ce conține ingrediente care fac din orice fel de mâncare unul delicios.
Dacă ești lipsit de inspirație pentru masa de prânz sau cină, noi venim în ajutorul tău. Această rețetă de Mac& Cheese keto este delicioasă și respectă în totalitate regulile dietei keto!
INGREDIENTE
- Unt, pentru tava de copt
- 2 conopide medii, tăiate bucăți (opțional, puteți adăuga și puțin broccoli)
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- Sare
- 125g smântână
- 170g cremă de brânză
- 600g. cheddar mărunțit
- 300g mozzarella mărunțită
- 1 lingură. sos iute (opțional)
- Piper negru măcinat
PENTRU TOPPING:
- 130g bacon tocat mărunt
- 30g parmezan proaspăt ras
- 1 lingură ulei de măsline extra virgin
- 2 linguri. pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 375 °. Într-un castron mare, puneți conopida cu 2 linguri de ulei și condimentați cu sare. Puneți conopida într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-o la copt timp de 40 de minute sau până se înmoaie și devine ușor aurie.
- Între timp, la foc mediu, încălziți smântâna într-o oală mare. Reduceți focul la minim și adăugați brânzeturile treptat. Amestecați constant până ce acestea se topesc. Se ia de pe foc, se adaugă sosul iute și se condimentează cu sare și piper, apoi turnați amestecul peste conopida coaptă și amestecați totul bine.
- Transferați amestecul într-o tavă unsă cu unt. Presărați uniform peste acesta parmezanul, baconul și stropiți cu puțin ulei. Puneți la copt timp de 15 minute.
- După ce scoateți tava din cuptorul presărați puțin pătrunjel.
Poftă bună!