Dacă vrei să mănânci o salată ușoară, răcoritoare, de vară, diferită de clasica salată de roșii și castraveți, venim cu o combinație delicioasă de fructe și legume, numai bună pentru vremea caniculară de afară.
Ingrediente:
- 400g fasole neagră la conservă, scursă
- 2 mâini mari de frunze de spanac, tocate mărunt
- 50 g porumb dulce
- 500g roșii cherry tăiate în bucăți mari
- un castravete tăiat pe lungime și ulterior cubulețe
- 1 mango curățat și tăiat bucăți
- 1 ceapă roșie mare, tocată mărunt
- 6-8 ridichii feliate
- 2 avocado curățați și tăiați felii
- 100g feta ( sau tofu) sfărâmată
- mână de ierburi aromatice (rămase de la dressing)
Pentru dressing:
- un buchet mare de mentă
- coriandru crud
- busuioc crud
- 1 ardei iute verde, tocat mărunt
- 1 cățel de usturoi mic
- 100ml ulei de măsline extravirgin sau ulei de rapiță
- 2 lime stoarse
- 2 linguri de oțet de vin alb
- 2 lingurițe miere
Mod de preparare:
- Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie, păstrând câteva frunze pentru salată. Aveți grijă ca toate ingredientele să fie tocate mărunt. Dressing-ul poate fi făcut cu până la 24 de ore înainte de prepararea salatei.
- Puneți într-un bol mare fasolea și spanacul. Puneți peste acestea roșiile, castrevetele, mango-ul, ceapa și ridichiile și amestecați totul bine cu ajutorul unei linguri de lemn.