Dacă ești un iubitor de mâncare și pasionat de bucătăria orientală, trebuie să încerci această rețetă de shaorma. Shaorma este o rețetă incredibil de populară și dintr-un motiv întemeiat! Este atât de delicioasă și este preferată de mulți, așa că acesta este motivul principal pentru care am decis să vă pregătim o variantă vegană acesteia, astfel încât să ne putem bucura cu toții de acest fel de mâncare minunat.
Ingrediente:
- 5 ciuperci Portobello mari
Pentru marinadă:
- 5 linguri ulei de măsline
- ½ linguriță boia afumată
- ½ linguriță de chimen pudră
- ½ linguriță praf de ceapă
- ½ linguriță coriandru
- ½ linguriță piper negru
- ½ linguriță pudră de usturoi
Pentru sos:
- 120 g (½ cană) iaurt vegan
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 linguriță praf de usturoi
- ½ linguriță sare de mare, piper alb, după gust
Pentru asamblare:
- 4 lipii
- 2 roșii, feliate
- ½ castravete mare, feliat
- salata verde, tocată
- 250 g (1 cană) hummus
- 2 linguri patrunjel sau coriandru, tocat
- 4 lingurițe cimbru proaspăt
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de pergament.
- Într-un castron mare, amestecați toate ingredientele pentru marinadă. Înmuiați bine ciupercile întregi în marinadă până se acoperă unifom.
- Puneți ciupercile în tava de copt, într-un singur strat și coaceți-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
- Scoateți ciupercile din cuptor, feliați-le și puneți-le din nou la cuptor, pentru încă 4 sau 5 minute.
- În timp ce ciupercile se coc, pregătiți sosul amestecând toate ingredientele sosului într-un vas mic.
- Pentru a asamblare, întindeți 2 linguri de hummus pe fiecare lipie și presărați cimbrul peste acestea. Împărțiți feliile de ciuperci în mod egal pe fiecare lipie.
- Acoperiți cu roșii, castraveți, salată verde, sos și pătrunjel, apoi rulați-le strâns.
Poftă bună!