Shaorma vegană

Shaorma vegană

Dacă ești un iubitor de mâncare și pasionat de bucătăria orientală, trebuie să încerci această rețetă de shaorma. Shaorma este o rețetă incredibil de populară și dintr-un motiv întemeiat! Este atât de delicioasă și este preferată de mulți, așa că acesta este motivul principal pentru care am decis să vă pregătim o variantă vegană acesteia, astfel încât să ne putem bucura cu toții de acest fel de mâncare minunat.

Ingrediente:

  • 5 ciuperci Portobello mari

Pentru marinadă:

  • 5 linguri ulei de măsline
  • ½ linguriță boia afumată
  • ½ linguriță de chimen pudră
  • ½ linguriță praf de ceapă
  • ½ linguriță coriandru
  • ½ linguriță piper negru
  • ½ linguriță pudră de usturoi

Pentru sos:

Pentru asamblare:

  • 4 lipii
  • 2 roșii, feliate
  • ½ castravete mare, feliat
  • salata verde, tocată
  • 250 g (1 cană) hummus
  • 2 linguri patrunjel sau coriandru, tocat
  • 4 lingurițe cimbru proaspăt

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de pergament.
  2. Într-un castron mare, amestecați toate ingredientele pentru marinadă. Înmuiați bine ciupercile întregi în marinadă până se acoperă unifom.
  3. Puneți ciupercile în tava de copt, într-un singur strat și coaceți-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
  4. Scoateți ciupercile din cuptor, feliați-le și puneți-le din nou la cuptor, pentru încă 4 sau 5 minute.
  5. În timp ce ciupercile se coc, pregătiți sosul amestecând toate ingredientele sosului într-un vas mic.
  6. Pentru a asamblare, întindeți 2 linguri de hummus pe fiecare lipie și presărați cimbrul peste acestea. Împărțiți feliile de ciuperci în mod egal pe fiecare lipie.
  7. Acoperiți cu roșii, castraveți, salată verde, sos și pătrunjel, apoi rulați-le strâns.

Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!