Somon la grătar cu năut

Somon la grătar cu năut

Să mănânci fără gluten este mult mai ușor dacă înlocuiești ingredientele cu potențial alergenic cu produse natural fără gluten, cum ar fi năutul. Năutul este o sursa excelența de carbohidrați și proteine.


Năutul așa cum îl consumăm, este sămânța plantei de năut (Cicer arietinum), erbacee din familia leguminoaselor. Fiecare păstaie poate conține de la una până la trei năut. În Mexic exista năutul bej, dar în India există soiuri roșii, negre și maro.


Năutul provine din Turcia și de acolo s-a răspândit în lume. În prezent, cea mai mare parte este cultivată în India, iar Mexicul se remarcă printre primele locuri la nivel mondial că producător.


Năutul, că toate leguminoasele, este un aliment cu multa bogăție nutritiva.

Iată câteva dintre beneficiile năutului:


Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare;
Conținutul său de fibre ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal, precum și la reglarea nivelului de zahăr din sânge;
Conține vitaminele din grupa B favorizează buna funcționare a sistemului nervos;
Aportul său de potasiu, calciu și magneziu precum și aportul său de viamină C îi favorizează natura diuretică și previne retenția de lichide.

Găsim și câteva contraindicații în consumarea năutului:

Acele persoane cu un nivel ridicat de acid uric ar trebui să consulte un specialist pentru a cunoaște cantitățile recomandate de consum;
În caz de hipertiroidism, gușă sau nodul tiroidian, este indicat și să consultați un specialist datorită conținutului de iod;
Pentru a minimiza flatulența, este indicat să treceți năutul printr-o moară alimentară pentru a îndepărta pielea;
Nu trebuie consumate crude.

Acum că ați aflat atât de multe lucruri despre năut vă oferim o rețetă despre cum îl puteți consuma.



Rețeta noastră de somon la grătar cu năut este o masă ușoară pe care o poți prepara în mai puțin de 30 de minute.


Ingrediente:

File de somon, aproximativ 185 gr fiecare bucată
Ulei de măsline, 2 linguri
Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat
Coajă de lămâie, rasa fin de la 1 lămâie
Chimen măcinat, 1 linguriță
1/2 ceapă roșie tocată
Boia afumată 1-1/2 linguriță
Coriandru măcinat, 1 linguriță
Năut, 1 conservă sau borcan, clătit și scurs
Suc proaspăt de lămâie, 1 lingură
Coriandru proaspăt tocat, 2 linguri

Mod de preparare:

  1. Puneți somonul pe o farfurie. Ungeți cu ulei de măsline, apoi adăugați sare, piper negru, coaja de lămâie și puțin chimen.
  2. Pregătiți grătarul la foc mare. Între timp, într-o tigaie mare antiaderentă, la foc mediu-mic, încălziți 2 linguri de ulei. Adăugați ceapa și căliți până devine translucidă, aproximativ 5 minute. Se adaugă boia de ardei, 1 linguriță de chimen, coriandru și piper și se călesc până se parfumează, aproximativ 30 de secunde. Adăugați năutul și 3 linguri de apă și fierbeți până când se frăgezește, amestecând des - aproximativ 3 minute. Se ia de pe foc și se amestecă cu zeama de lămâie. Se asezonează după gust cu sare și piper. Acoperiți tigaia și păstrați-l la cald.
  3. Puneți somonul cu pielea în jos pe grătar, acoperiți grătarul și gătiți fără a se întoarce până când somonul este doar opac în centru, aproximativ 8 minute.

Împărțiți somonul și năutul în 2 farfurii încălzite. Stropiți cu coriandru și serviți imediat.

Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!