Această supă cremă de broccoli vegană este ușoară, consistentă și sănătoasă. Servită alături de niște crutoane și o bucată de brânză vegană este delicioasă!
Ingrediente:
- 60 ml ulei de măsline
- 360 g broccoli tocat ( aprox. 2 bucăți )
- 100g morcovi tocați ( aprox. 2 morcovi)
- 100g țelină tocată
- 100g ceapă tocată
- 2 căței de usturoi pisați
- 65 g făină
- 4 căni (1000 ml) supă de legume
- 2 căni (500 ml) lapte vegetal (caju, migdale, orez, ovăz)
- 3/4 cană (185 ml) lapte de cocos (se poate înlocui cu lapte vegetal)
- 1/4 ceașcă (20 grame) fulgi de drojdie
- 1 lingurita (5 ml) oțet de vin alb sau suc de lămâie
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
1. Într-o oală medie se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă broccoli-ul, morcovii, țelina, ceapa și usturoiul. Acestea se prăjesc până ceapa este translucidă, aproximativ 5 minute.
2. Peste legume se presară făina și se gătește totul timp de 2 minute amestecând continuu.
3. Se adaugă treptat supa de legume și laptele vegetal, amestecând constant pentru a preveni cocoloașele. Adăugați laptele de cocos și fulgii de drojdie. Se fierbe totul la foc mediu timp de 10-15 minute sau până când s-au înmuiat legumele, după care se ia de pe foc.
4. Blenduiți supa după preferință. Vă recomandăm să puneți în blender jumătate din supă sau cel mult trei sferturi, pentru a avea și o textură ușor crocantă.
5. După preferință, mai puteți adăuga supă de legume sau lapte vegetal. Adăugați oțetul. Gustați supa și condimentați cu sare, piper, oțet, după gust. (Dacă laptele este neîndulcit puteți adăuga și zahăr)
Poftă bună!