Supă cremă de conopidă

Supă cremă de conopidă

Această supă cremoasă de conopidă este ideală la prânz sau pentru o cină mai ușoară. Pătrunjelul presărat peste aceasta îi oferă un gust deosebit și pâinea crocantă nu trebuie să lipsească!

Vă invităm să o încercați!

Ingrediente

  • 1 conopidă mare (1,5 kg), tăiată bucăți
  • ½ lingură chimen măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 crenguțe de cimbru
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 băț de țelină, tocat mărunt
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 750-850ml supă de legume sau pui
  • 100 ml cremă de cocos
  • ½ legătură de pătrunjel, tocat mărunt

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220 grade. Puneți conopida într-o tavă de copt cu 1 lingură de ulei de măsline, chimen și cimbru. Lăsați-o la copt timp de 15 minute sau până  devine aurie si fragedă. Aruncați crenguțele de cimbru după ce o scoateți din cuptor
  2. Încălziți uleiul rămas într-o cratiță. Puneți ceapa și țelina la prăjit, la foc mediu, timp de 10 minute sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul și prăjiți încă 1 minut. Se pune conopida ( păstrați câteva bucăți pentru decor) și 750 ml de supă, apoi reduceți la foc mic. Gătiți totul timp de 10 minute.
  3. Puneți supa într-un blender sau un robot de bucătărie și mixați totul până se omogenizează. Se adaugă smântâna și se condimentează după gust cu sare și piper. Dacă doriți să o subțiați mai puteți adăuga puțină supă.
  4. Supa cremă se servește în boluri, peste care puteți presăra pătrunjel, bucăți de conopidă și un strop de ulei de măsline.

Poftă bună!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!