Această supă cremoasă de conopidă este ideală la prânz sau pentru o cină mai ușoară. Pătrunjelul presărat peste aceasta îi oferă un gust deosebit și pâinea crocantă nu trebuie să lipsească!
Vă invităm să o încercați!
Ingrediente
- 1 conopidă mare (1,5 kg), tăiată bucăți
- ½ lingură chimen măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 4 crenguțe de cimbru
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 băț de țelină, tocat mărunt
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 750-850ml supă de legume sau pui
- 100 ml cremă de cocos
- ½ legătură de pătrunjel, tocat mărunt
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 220 grade. Puneți conopida într-o tavă de copt cu 1 lingură de ulei de măsline, chimen și cimbru. Lăsați-o la copt timp de 15 minute sau până devine aurie si fragedă. Aruncați crenguțele de cimbru după ce o scoateți din cuptor
- Încălziți uleiul rămas într-o cratiță. Puneți ceapa și țelina la prăjit, la foc mediu, timp de 10 minute sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul și prăjiți încă 1 minut. Se pune conopida ( păstrați câteva bucăți pentru decor) și 750 ml de supă, apoi reduceți la foc mic. Gătiți totul timp de 10 minute.
- Puneți supa într-un blender sau un robot de bucătărie și mixați totul până se omogenizează. Se adaugă smântâna și se condimentează după gust cu sare și piper. Dacă doriți să o subțiați mai puteți adăuga puțină supă.
- Supa cremă se servește în boluri, peste care puteți presăra pătrunjel, bucăți de conopidă și un strop de ulei de măsline.
Poftă bună!