Când a fost ultima dată când ați mâncat un preparat din dovleac? Pe lângă faptul că este foarte gustos, acesta ne ajută să pierdem în greutate, să ne îmbunătățim vedere și inumitatea. Tocmai de aceea v-am pregătit o rețetă de supă cremă de dovleac, perfectă pentru o cină alături de cei dragi.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 cepe, tocate mărunt
- 1 kg dovleac sau dovlecei curățați și tăiați în bucăți
- 700 ml zeamă de legume
- 150 ml smântână vegetală de cocos
- Crutoane pentru servire
Mod de preparare:
- Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o oală mare, apoi puneți cele două cepe tocate și lăsați-le să se prăjească timp de 5 minute, până se înmoaie.
- Adăugați dovleacul tăiat bucățele în oală și gătiți-l timp de 8-10 minute, amestecând constant până începe să se înmoaie și să devină auriu.
- Turnați 700ml de zeamă de legume în oală și condimentați cu sare și piper după gust. Aduceți la fierbere și lăsați-o să fiarbă 10 minute până dovleacul se înmoaie.
- Adăugați 150ml smântână vegetală de cocos și gătiți totul la foc mic încă câteva minute. Luați supa de pe foc și cu un blender manual o transformați într-un piure. Dacă doriți să aibă o mai mare consistență puteți strecura supa printr-o sită.
- Puteți servi supa alături de câteva crutoane
Poftă bună!