Această supă de roșii se completează perfect cu o lingură de ricotta. Este o mâncare ușoară, rapidă, sănătoasă și slabă în calorii ! Vă invităm să o încercați!
Ingrediente:
- 400 g roșii, tăiate jumătăți
- 1 ceapă roșie, tăiată în patru
- 2 ardei, tocați grosier
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- câteva crenguțe de cimbru
- 1 lingură oțet de vin rosu
- 2 linguri ricotta
- câteva frunze de busuioc
- 1 lingură de seminte
- pâine, a servi
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Puneți roșiile, capa și ardeii într-o tavă și presărați peste acestea ulei și condimente. Adăugați câteva crenguțe de cimbru și usturoi, apoi se lasă la copt timp de 25-30 de minute până când legumele s-au înmuiat și s-au caramelizat.
- Scoateți tava din cuptor. Aruncați crenguțele de cimbru. Puneți legumele într-un blender și adăugați oțetul. Blendați totul până se amogenizează. Adăugați cel mult 150 de ml de apă pentru a avea o consistență mai lichidă.
- Turnați supa într-o oală și încălziți-o. Condimentați cu sare și piper, după gust, apoi turnați supa în boluri separate și puneți peste aceasta câte o lingură de ricotta, frunze de busuioc, semințe și puțin ulei.
Poftă bună!